Region

Svet

Ćerka Jelene i Zorana Marjanovića ponovo na ispitivanju psihologa!

Jedan od predloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu o brutalnom ubistvu Jelene Marjanović, biće i detaljno veštačenje izjava datih psiholozima njene ćerke Jane, koja je u vreme zločina imala pet godina. Kako saznajemo, moguće je da će veštaci tražiti da pričaju sa detetom kako bi "izvukli" neka nova saznanja.

Ćerka Jelene i Zorana Marjanovića ponovo na ispitivanju psihologa! Foto: Screenshot YoutubeJana je u vreme nestanka i zločina, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, bila na nasipu sa ocem Zoranom Marjanovićem, koji je sada osumnjičen da je počinio teško ubistvo supruge Jelene Marjanović.

U pomenutoj naredbi nadležnog tužilaštva navedeno je da se sumnja da je Zoran Marjanović zločin počinio u periodu između 16.49 i 17.30, kao i da se ubistvo dogodilo za najviše deset minuta.

- Navodi se da je u tom periodu bio odvojen od deteta - kaže naš izvor. - Detaljno će se proučiti razgovor psihologa sa Janom, a moguće je i da veštaci zatraže da oni pričaju sa njom i pokušaju da iz toga nešto više zaključe. Ono što se zna jeste da je dete o tom danu reklo: - Dogodilo se nešto strašno -. Ipak, ima još nekih stvari koje je ispričala psiholozima i ti delovi će posebno da se veštače.

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Janinim izjavama: - Mama, tata i ja smo trčali nasipom, tata se zadihao i tražili smo mamu, a nje nigde nije bilo -

Najjači dokaz protiv Marjanovića, koji je u ovom trenutku obelodanjen u javnosti, jeste činjenica da je na njegovim pantalonama pronađeno blato sličnog hemijsko-mineralnog sastava kao i u Jeleninoj kosi umrljanoj krvlju. Njegovi branioci, međutim, smatraju da to ne može biti ključno, jer nije bilo i krvi što bi ga povezalo sa mestom zločina.

- Gotovo je nemoguće da je Zoran ubio Jelenu i da se presvukao i promenio cipele, a da je za to vreme njihova ćerkica sama na nasipu, kako se sumnja u naredbi za sprovođenje istrage - argument je branilaca koji su uvereni u Marjanovićevu nevinost. - Veštak je utvrdio da je tokom ubistva bilo mnogo krvi i da je na ubici sigurno bilo žrtvine krvi.Otisak nepoznatog stopala sa kapljicama Jelenine krvi sa druge strane kanala, kuda je on najverovatnije pobegao sa mesta zločina, kao i nepoznati muški DNK na njenoj garderobi i ruci navode na to da je neko drugi počinio zločin.

U naredni ponedeljak, ukoliko se pojave svi svedoci, kojima je tužilaštvo poslalo pozive, trebalo bi da se završi ova faza istrage. Čeka se, međutim, da u tužilaštvo stigne i nalaz o analizama baznih stanica, kako bi se utvrdilo gde je ko bio u trenucima kada se zločin dogodio. Posebno će biti rasvetljivana tačna lokacija Zorana Marjanovića i članova njegove porodice... Dodatna pažnja biće usmerena i na lokaciju telefona žrtve, odnosno na sva tri aparata koje je koristila Jelena.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>