Zdravlje

Ljubav

Kako ojačati imunitet u periodu kada haraju virusi?

Oktobar je mesec kada su prehlade veoma česte, i to ne samo kod dece, već i kod odraslih. Kako da ojačamo imunutet u periodu kada virusi vladaju?

Kako ojačati imunitet u periodu kada haraju virusi?



Šta je važno za imunitet kod dece i odraslih? Bilo da želite preventivno da se zaštitite od prehlada i virusa, ili ste već pili antibiotike, važno je da poradite na zdavlju organizma. Jačanje imuniteta kod dece, i nakon upotrebe antibiotika, posebno je važno kako bi se u telu ponovo uspostavio balans, jer antibiotici uništavaju i "dobre" bakterije. Poslušajte sledeće savete, i ovu zimu dočekajte zdravi i jaki: 

1. Vitamin C ima veliku ulogu kada je opšte stanje organizma u pitanju, posebo ga treba uzimati nakon uportebe antibiotika. Preporučena dnevna doza je 500mg. 

2. Nemojte da zaboravite da unosite dosta tečnosti, naročito vode. To će poboljšati celokupno stanje organizma, a i očistiće jetru i bubrege. 

3. Ishrana igra veliku ulogu u održavanju zdravlja. Kako ishranom jačati imunitet? Konzumirajte hranu koja je bogata antioksidantima, pre svega povrće i voće. Osim što unosite neophodne vitamine, ukoliko ste konzumirali antibiotike, ovakva vrsta ishrane uklanja ostatke antibiotika iz ćelija i krvi. Izbegavajte sve vrste prerađevina. 

4. Med i čajevi najbolji su prirodan način da ojačate imunitet. Kašičica dnevno meda, i omiljeni čaj, osim što su ukusni veoma povoljno deluju na zdravlje. 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>