Region

Svet

Ispraćena uz suze i jecaje: Sahranjena Dona Ares! VIDEO

Dona Ares sahranjena je danas u rodnom Bihaću, a veliki broj prijatelja, kolega i porodice ispratio je pevačicu uz suze i jecaje.

Ispraćena uz suze i jecaje: Sahranjena Dona Ares! VIDEO Foto: Instagram/donnaares



Vest o smrti poznate bosanske pevačice Azre Kolaković, poznatije kao Dona Ares potresla je region. Dona je danas ispraćena na večni počinak, a njena najbliža familija, prijatelji i brojni poštovaoci njene muzike okupili su se najpre ispred bolnice u Bihaću, odakle je krenula povorka. Pevačicinoj sahrani prethodila je komemoracija na kojoj su se uz suze od nje oprostili i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, prijatelji, rodbina i svi oni kojima je popularna pevačica značila u životu. Niko nije mogao da sakrije bol. Međutim, na samom kraju pročitan je i deo iz knjige "Soba za nikoga", koju je Dona napisala u danima borbe sa rakom. 



Azra Kolaković je ukopana pored oca Osmana Kolakovića. Ispratili su je i njeni prijatelji motociklisti s kojima je, inače , bila u velikom prijateljstvu. Od Donne Ares se na dirljiv način oprostila njena najbolja prijateljica Aldina Hadžihajdarević. 






Podsetimo, Donna Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Završila je nižu i srednju muzičku školu, i umetničku školu u Bihaću. Za vreme školovanja ostvarila je brojne uspehe, nagrade i priznanja na raznim takmičenjima /instrumentalni odsek – klavir i dečijim pevačkim festivalima. Od 1992. godine nastupa kao klavijaturista i pevačica u popularnom lokalnom bihaćkom bendu Camino Verde. Sa 16 godina piše tekstove i muziku za svoje prve solo pjesme, a 1996. godine napušta bend i počinje solo karijeru. Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme "Kazna". Prvi album objavila je 1998. godine "Ti me više ne voliš" koji je naišao na odličan odziv publike. Nakon dve godine izlazi album "Donna Live 2000", gdje je snimila i obradila stare folk hitove, ali i popularne evergreene poput "Woman In Love", "I’m so excited" i sl., i ovim albumom skreće veliku pažnju na sebe, ali i izaziva burne i oštre reakcije medija i kolega, jer je spojila dva do tada inače nespojiva stila, što je publika odlično prihvatila, a kolege žestoko kritikovale. Imala je veliki hit s Halidom Bešlićem "Sviraj nešto narodno" koji su snimili 1999. godine na ulicama Sarajeva. Treći album "Čuvaj se dušo" objavila je 2002. godine, a potom je uslijedio "Jackpot" 2004. godine, "Nemam razloga za strah" 2006. godine, "Fantastična" 2009. godine, te "Povratka nema" 2011. godine. Pre tri godine objavila je singl "Suze moje plaču za oboje" koji je bio veliki hit. Tada je saznala da je obolela od raka. Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovisana 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobede. Donna Ares uvek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je večno pamtiti po osmehu, vedrini, snazi i neverovatnom talentu.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus/avaz.ba

Povezane vesti:


>