Region

Svet

Bijelo Dugme i Azra na Festivalu tribjuta u Beogradu!

Početak koncertne sezone Akademije 28 tradicionalno će, prvog vikenda oktobra, i ove godine obeležiti Festival tribjut bendova.

Bijelo Dugme i Azra na Festivalu tribjuta u Beogradu! Foto: Screenshot YouTube



U svom šestom izdanju, FTB će u potpunosti biti posvećen jugoslovenskom roku i bendovima koji su vladali Ex YU muzičkom scenom osamdesetih godina prošlog veka, silovito utičući na muzički ukus publike velikog generacijskog raspona. U petak, 6. oktobra, prvi put u Klubu Akademije 28 nastupiće beogradski tribjut Bijelog Dugmeta, svojevrsna muzička atrakcija, široj javnosti poznata po nastupu na prošlogodišnjem Beer Festu ali i po mnogobrojnim koncertima u zemlji i okruženju. Verno predstavljanje najpoznatijeg repertoara legendarnih Dugmića, ovaj šestočlani sastav garantuje iskustvom svojih članova koji na istovetan način izvode hitove ove, po nekima, najveće rok grupe sa ovih prostora; vokal Boris Kraguljac, rođeni je Sarajlija te se karakteristike sarajevske pop-rok škole prepoznaju u njegovom glasu, a bubnjar je nekadašnji član EKV-a, Ivan Ranković - Raka.

Subota je rezervisana za tribjut jednog od najuticajnijih jugoslovenskih novotalasnih/rok bendova, Azre, čiju muziku besprekorno izvode Brian Mc Shtull, sastav koji je zbog kvaliteta svojih nastupa i velikog broja fanova, stekao status rezidentnog benda Akademijinog Festivala. Koncerti počinju u 22.30h a ulaz je, kao i svake godine, slobodan.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>