Region

Svet

Region

ŠIFRA DESPOT: Počelo snimanje nove domaće serije!

Šifra Despot je nova serija reditelja Radoša Bajića, koja će svoju premijeru doživeti početkom 2018. godine, a sjajna ekipa glumaca uveliko radi na ovom velikom projektu.

ŠIFRA DESPOT: Počelo snimanje nove domaće serije! Foto: PromoŠifra Despot, scenariste i autora najgledanijeg igranog televizijskog serijskog programa na medijskom prostoru Srbije i eks Jugoslavije - Radoša Bajića, tvorca kultne TV serije „SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA“, kao i ništa manje uspešnih filmskih i TV ostvarenja: TV serija „LED“, i „RAVNA GORA“, kao i scenariste filmskih projekta: “Na putu za Katangu”, “Treća Sreća”, “Selo gori..i tako”, “Led”, “Braća po Babine linije”...

ŠIFRA DESPOT je ambiciozna televizijska serija od 60 epizoda, u ukupnom trajanju od preko 2.400 minuta, čije će prikazivanje početi u februaru 2018. godine premijerno u primetime terminu na programima televizija Pink u celom regionu. Ovo je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta, smeštena u ambijent metropole, ali podjednako i u autentična srpska predgrađa, varošice, gradove, sela, zaseoke... Ne napuštajući ni jednog trenutka životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog i taličnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera DESPOTA DESPOTOVIĆA (Đorđe Marković), od oca ŽIVOTE (Radoslav Milenković), penizonisanog potpukovnika i majke RUMENKE (Branka Šelić), kondukterke u invalidskoj penziji, serija će u tematskom, vizuelnom i socijalnom smislu odslikati vreme u kom živimo. 

Nastojanje glavnog lika da preživi i da obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući „Despot & Co“, u svakoj od 60 epizoda vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine - na farmu ćuraka, u fitnis centar, bolnice, fabrike, advokatske kancelarije, u nevladine organizacije, političke partije, staračke domove, sportske klubove, kladionice, banke, škole plesa, modne salone i mnoga druga mesta – što predstavlja izvanredan dramaturški i scenaristički okvir za razvoj komediografskih odnosa, kojim će pored društveno odgovorih tema, koje će serija tretirati, gledaoci biti u prilici da se zabave, relaksiraju uz zdrav i nepatvoreni humor na temljima srpskog mentaliteta - koji autor Radoš Bajić izvanredno dobro poznaje. 

U TV seriji ŠIFRA DESPOT igraće preko 150 značajnih i afirmisanih srpskih glumaca, ali i mladih talenata i debitanata: Đorđe Marković, Radoslav Milenković, Branka Šelić, Ljiljana Stjepanović, Tamara Krcunović, Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Ivan Bosiljčić, Nenad Heraković, Mikica Petronijević, Nedeljko Bajić, Nikola Džamić, Suzana Mančić, Miroljub Trošić Đoda, Dejan Tončić, Saša Pilipović, Aleksandar Filimonović, Marko Gvero, Vlada Aleksić, Radoje Čupić, Vladan Živković, Olja Lević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Nela Mihailović, Danica Todorović, Milija Vuković, Milan Kalinić, Anastasia Mandić, Isidora Minić, Mirko Babić, Helena Petrović, Nada Macanković i mnogi drugi.

Serija će, počev od danas, biti snimana najsavremenijom tehnikom ARI ALEXA tokom 165 snimajućih dana, na lokacijama u Beogradu, u Smederevskoj Planaci, Vrnjačkoj Banji, u Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije.

Premijerno emitovanje serije TV serije  je planirano je za februar 2018. godine na programima televizije Pink.  Za potrebe realizacije angažovani su provereni autori, umetnički saradnici, filmski radnici i eksperti za proizvodnju, obradu i montažu serijskog TV programa.  Za sektor režije, po pozivu autora Radoša bajića pored njega biće zadužen i naš istaknuti filmski i TV stvaralac Dejan zečević, reditelj mnogih uspešnih TV serija, filmskih i TV ostvarenja. Pomoćnik režije je Ivan Zacero. Saradnici na scenariju su dramaturg Maja Todorovići reditelj Milan Konjević.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>