Svet

Region

Otkriveno od čega Lejdi Gaga boluje već godinama!

Pre nekoliko dana Lejdi Gaga je mnoge iznenadila odlukom da će se na određeni period povući iz javnosti, a glavni razlog za takvu odluku je bolest sa kojom se bori godinama.

Otkriveno od čega Lejdi Gaga boluje već godinama! Foto: Instagram/ladygaga



Sada je otkriveno da je reč o fibriomialgiji, oboljenju koje još zovu i sindromom difuznog mišićno-skeletnog bola. Uzrok nastanka ove bolesti još nije poznat. Karakteriše je dugotrajni bol u kostima i mišićima, a pojačan je u mekim tkivima. Upravo na takve probleme se žalila i popularna pevačica.

- Uvek sam bila iskrena u vezi sa svojim fizičkim i mentalnim zdravstvenim tegobama. Godinama tragam za uzrokom problema. Komplikovano je i teško objasniti, ali se trudimo da dokučimo o čemu se radi. Kad budem ojačala i budem spremna ispričaću svoju priču detaljnije. Planiram da se zauzmem za to svim srcem, ne samo da bi podigla svest ljudi, već da utičem na ispitivanje problema zbog svih onih koji pate kao ja. Želim da promenim stvari - navela je Gaga u svom obraćanju medijima otvorenim pismom.

Zbog tegoba je otkazala sve turneje, ali ne voli da kaže da pati da bi je ljudi sažaljevali. - Koristim reč "patim" ne samo zbog činjenice da su mi traume i hronični bol promenili život, već zbog toga što me sprečavaju da imam normalan život. Isto tako me sprečavaju da radim ono što volim najviše na svetu: da nastupam za svoje fanove. Radujem se koncertima u narednom periodu, ali sada moram da budem sa lekarima ne bi li postala jaka i nastupala za vas narenih 60 godina, ako ne i više- poručila je Lejdi Gaga tom prilikom, prenosi Blic.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>