Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Zašto se muškarci plaše braka?

Na pitanje zašto se muškarci plaše braka odgovor su pokušali da daju francuski terapeuti koji se bave odnosom supružnika.

Zašto se muškarci plaše braka?Francuski bračni terapeuti su u svom istraživanju otkrili koje su to stvari koje plaše muškarce da stanu pred oltar.

- Frazu "u dobru i u zlu" muškarci doživljavaju kao doživotnu obavezu i veliki teret.

- Sudbonosni trenutak dok izgovaraju "da" je i momenat kada se dobrovoljno odriču svojih snova, ali i svih ostalih žena na planeti.

- Iako to ni za živu glavu ne bi priznali partnerki, većina muškaraca ne prestaje da preispituje svoja osećanja i pošto uđu u brak.

- Plaše se da će ih brak pretvoriti u njihovog oca, koga su iz ugla deteta i kasnije tinejdžera smatrali pravim dosadnjakovićem.

- Užasavaju se bračne rutine, strahuju da će im život postati neopisivo dosadan.

- Frustrira ih pomisao da će morati da se odreknu nekih zadovoljstava (neprekidno gledanje sportskog programa, ludih provoda sa društvom...), a nisu svesni da će im uloga oca biti mnogo važnija i zanimljivija od toga.

- Zanimljivo je da većina predstavnika jačeg pola ima fobiju od razvoda, jer im je, više nego ženama, potrebna porodica kao baza u životu. Ako dođe do rastave, osećaju kao da gube tlo pod nogama i podsvesno sami sebi dodeljuju ulogu gubitnika. Lakše im je da kroz život koračaju kao neženje, nego kao razvedeni.

Viber

Izvor: Svet Plus/Novosti

Povezane vesti:


>