Region

Svet

Region

Komemorativno veče u čast Dragana Mićalovića: Sloboda i Dragana u suzama zbog oca!

Sinoć je u sali "Salona knjiga“  u Leskovačkom kulturnom centru "LKC održano komemorativno veče u čast Dragana Mićalovića, u prisustvu njegove porodice i mnogobrojnih poštovaoca njegovog lika i dela.

Komemorativno veče u čast Dragana Mićalovića: Sloboda i Dragana  u suzama zbog oca! Foto: Screenshot YouTubeVeče je inspirativnim uvodom najavio profesor Dragan Radović, urednik LKC-a i svojevremeno direktor leskovačkog Narodnog pozorišta u kome je pokojni Mićalović bio stalno zaposlen. O liku i delu ovog pre svega tihog i talentovanog glumca biranim rečima govorili su Siniša Pavić, scenarista, i Željko Hubač, dramaturg. Obraćajući se publici Sloboda Mićalović se u ime porodice uz vidne suze zahvalila organizatoru ovog skupa:

"Hvala vam, dragi moji Leskovčani, što ste bar nakratko otrgli od zaborava sećanje na mog oca Dragana Mićalovića. Iako rođeni Nišlija, on je od sveg srca voleo Leskovac i nas je učio da u Leskovac uvek dolazimo bez obzira na uspeh ili neuspeh u glumi" rekla je i opet se rasplakala:

- Tata mi je jednom prilikom rekao: "Ako ne umeš da stegneš srce, da odglumiš ako treba, onda idi u zanat sajdžija".

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Alo.rs

Povezane vesti:


>