Region

Svet

Preokret u istazi ranjene glumice: Parafinska rukavica ootkriva ko je pucao!

Ivana Panzalović, oporavlja se u bolnici nakon što je na nju pucao njen verenic Srđan Cvetanović, koji je potom sebi oduzeo život.

Preokret u istazi ranjene glumice: Parafinska rukavica ootkriva ko je pucao! Foto: Screenshot YouTubeIpak, parafinska rukavica pokazaće šta se zapravo dogodilo te noći i kako je došlo do pucnjave. Utvrđeno je da su oboje u trenutku krvavog obračuna, 7. septembra oko 4.30, imali alkohol u krvi, ali će tek posle kompletne istrage biti jasno da li je kapljica više pomutila razum lekaru ili se radi o zločinu zbog ljubomore. "Glumica je jedini živi svedok ove drame. Njen iskaz je od velikog značaja za utvrđivanje istine, ali će slika celog događaja biti potpuno jasna tek kada se obave sva veštačenja. Za rasplet drame je potrebna skica lica mesta, policijski zapisnik o uviđaju, foto-dokumentacija, obdukcioni nalaz o povredama pokojnog doktora, izveštaj lekara o ranjavanju glumice, balistički nalaz i izjava glumice", rekao je izvor istrage i dodao da će balističko veštačenje pokazati ko je pucao i sa kojeg rastojanja.

"Najvažniji je parafinski test ruku, jer on otkriva ko je pucao. Ako je hirurg pucao, na njegovim rukama su morale da ostanu čestice baruta. Proverava se da li je i glumica imala tragova barutnih čestica na rukama, bez obrzira na njene tvrdnje da joj je lekar pucao u glavu, a posle toga izvršio samoubistvo. Važan je oreol oko njene rane na glavi, jer to govori sa kojeg je rastojanja pucano. Ako je rastojanje između tela i cevi manje od 40 centimetara, oko ulazne rane će ostati trag barutnih čestica", objašnjava sagovornik i dodaje da sama povreda mnogo otkriva.

"Na osnovu kanala rane se utvrđuje gde su bila usta cevi. Rana može da otkrije da li je doktor pucao glumici u glavu kada je prislonio pištolj ili je hitac ispalio iz daljine. Na osnovu njihovog međusobnog položaja, koji je zatečen prilikom uviđaja, kao i iskaza glumice, proveravaće se kako je pucao i da li se ceo događaj odigrao baš onako kako je profesorka iz „Kursadžija” ispričala", kaže na kraju sagovornik i naglašava da je u događajima kao što je ovaj veoma teško utvrditi istinu.

Prema prvim saznanjima iz istrage, Ivana je policajcima ispričala da joj je Srđan posle burne svađe i tuče pucao u glavu, a potom izvršio samoubistvo.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Kurir.rs

Povezane vesti:


>