Ostalo

Sme�no

Trikovi uz pomoć kojih ćete na fotografijama ispasti kao model

Postoje trikovi uz pomoć kojih možete izgledati bolje na fotografijama. Pre nego što objavite kako niste fotogenični, budite sigurni da ne pravite neke od grešaka koje sabotiraju vaš odličan izgled na fotografijama.

Trikovi uz pomoć kojih ćete na fotografijama ispasti kao modelNe koristite oči kao svoju prednost.
Poziranje pred fotoaparatom mnogima izaziva strah. ''Buljenjem'' u objektiv kamere izgledate nesamouvereno i uplašeno, zbog čega ne izgledate onako kako biste želeli i mogli. No, škiljenje je tehnika zbog koje ćete zavoleti pozirati. Lagano zaškiljite, ali pri tome izgledajte kao da ste ugledali srnu na cesti. Vjerujte, ova poza učiniće čuda.

Ne znate gde sa rukama.
Spremate se pozirati, ali ne znate gde sa rukama. To može biti problem jer će napetost na vašem licu odmah biti primećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Nezgodan problem može se vrlo lako rešiti. Neka ruke zauzmu položaj kao da želite uzeti šoljicu kafe ili sunčane naočare ili ruke smestite u džep. Možete ih držati na bokovima ili zauzeti pozu kao da ih želite malo detaljnije pogledati nakon što ste se vratili sa manikira.

Govorite ''ptičica''.
Reč ''ptičica'' prilikom fotografisanja jednostavno ne pali. Štoviše, kada je kažete izgledate posve neprirodno. Ako već morate nešto reći pokušajte sa rečju ''modeli'' jer će usta ostati lagano otvorena, a osmeh će izgledati posve prirodno.

Previše ste ukočeni.
Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može izazvati veliku nelagodu, no ne morate zbog toga na fotografiji izgledati nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini kako bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar.

Viber

Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr

Povezane vesti:


>