Zdravlje

Ljubav

Ovo su najčešći uzročnici bolesti

Toksini su deo svakodnevnog života i ne možemo im pobeći. Nalaze se svuda oko nas, u vazduhu, vodi, hrani, ali i u našem telu. 

Ovo su najčešći uzročnici bolestiDonosimo vam četiri velika izvora toksina u našem životu koje bismo trebali izbegavati ili regulisati jer u suprotnom izazivaju zdravstvene probleme.

Nedostatak sna. Potreban nam je kvalitetan san kako bi telo nesmetano provodilo svoje unutrašnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučuju osam sati sna svaku noć. Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte malo stabilizovati svoj ritam - svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše će delovati na vaše zdravlje.

Gotova hrana. Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše doći u radnju i kupiti već skuvanu hranu. Međutim, unos gotove hrane u telo trebao bi biti minimalan i trebali bismo izbegavati često konzumiranje takvih jela jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina. 

'Neuredna' prošlost. Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešimo tih 'poroka', telo ih pamti. Kada je naš organizam preopterećen toksinima, mora pronaći mesto na kojem će ih 'skladištiti' i uglavnom ih sprema u masno tkivo. Zbog toga lekari preporučaju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminisati 'skrivene' toksine.

Proizvodi za čišćenje. Želimo čist dom bez bakterija pa često uzimamo razna sredstva za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i iako dobro ispunjavaju svoju svrhu, zapravo nisu dobri za zdravlje ako ih koristimo nepravilno. Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve, obavezno to učinite.

Viber

Izvor: Svet Plus/Zadovoljna.hr


>