Region

Svet

Region

Sarajevo Film Festival 2017: Oliveru Stounu uručena počasna nagrada! VIDEO

Jedan od najpoznatijih američkih reditelja, Oliver Stoun prisustvovao je otvaranju 23. Sarajevo Film Festivala, a za izuzetan doprinos filmskoj industriji, uručena mu je nagrada "Počasno Srce Sarajeva".

Sarajevo Film Festival 2017: Oliveru Stounu uručena počasna nagrada! VIDEO Foto: Screenshot YouTube



Američki reditelj izazvao je ovacije, kada je prošetao crvenim tepihom na otvaranju Sarajevo Film Festivala, a nakon dobijanja počasne nagrade obratio se prisutnoj publici vidno uzbuđen zbog priznanja koje mu je pripalo:

"Velika mi je čast da primim Srce Sarajeva. Znam da je Sarajevo grad koji ima srce. Prvi put sam bio ovde posle rata, 2000. godine. Čuo sam priče. Bilo je tragično. Vratio sam se 15-16 godina kasnije. Grad se vratio u život. Puno mi znači sve ovo. Mnogo toga se pozitivnog desilo. Sarajevo je napredovalo. Podsećajte svoju generaciju o svemu onome lošem što rat nosi, i da se nikada ne ponovi.

Mislim da je bitno govoriti o ovakvim stvarima pogotovo danas, kad se u javnosti govore neke stvari koje su opasne i koje mogu da nanesu dosta zla, da bismo svi ostali svesni šta takva vrsta govora može da izazove i šta je izazvala ta vrsta govora u prošlosti", dodao je dobitnik Oskara.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>