Region

Svet

Sea Dance: Fatboy Slim glavna zvezda morskog festivala!

Jedan od najpoznatijih morskih festivala "Sea Dance", otvoren je 14. jula nastupom sjajnog Džona Njumana, a sjajna atmosfera nastavljena je sutradan koncertom Fatboy Slima.

Sea Dance: Fatboy Slim glavna zvezda morskog festivala! Foto: Screenshot YouTubeJedan od najvećih producenata i DJ-eva svih vremena Fatboy Slim, na glavnoj bini je ujedno obeležio 15. godišnjicu od istorijskog nastupa iz 2003. pred više od 250.000 ljudi na plaži u svom rodnom Brajtonu. Norman Kuk poznat je kao inovator što je sinoć pokazao i uživo, pomerajući ulogu DJ-a u neku novu budućnost, gde su video, svetlo i muzički miks savršeno sinhronizovani u audio-vizuelnu senzaciju za sva čula, ali i generacije!

Pored savremenog plesnog zvuka, iskusni Fatboy Slim, u svoj vrtoglavi miks ubacivao je muzičke fraze grupa kao što su Queen ili The Ramones, koje bi istovremeno gledali na velikom ekranu iza njega. Kada mu se na pozornici u remiksu "pridružio" i veliki Prince, atmosfera na Jazu dovela je Sea Dance do tačke ključanja.

Pred kraj nastupa, Fatboy Slim je skinuo košulju ispod koje je ostao u belom dresu reprezentacije humanitaraca iz EXIT Fondacije na kojoj je pisalo njegovo ime pod brojem 63, čime je svetska megazvezda još jednom potvrdila ono što svi znaju još od prve noći, da je u Crnu Goru i zvanično stiglo EXIT Leto ljubavi.

Na glavnoj bini nizali su se njegovi veliki hitovi “Right Here, Right Now”, "The Rockafeller Skank", "Praise You", te brojni drugi od kojih je "Eat, Sleep, Rave, Repeat" već postala parola za sve njegove spektakularne nastupe poput sinoćnjeg!

Svoja najbolja izdanja pružili su i Space Dimension Controller, Nipplepeople, Denis Horvat, Aleksandra Duende i brojni drugi. A nakon što je Berghain prve noći poslao svoje pulene na No Sleep binu, još jedan iz grupe najvažnijih svetskih klubova sinoć je stigao na glavnu binu Sea Dance festivala!

Legendarna klupska institucija Space Ibiza, sinoć je predstavila duh svetske prestonice noćnog života i muzičkog turizma u svom balkanskom pandanu Budvi, a čast da Ibicu na Jazu predstavi imao je popularni tandem Afterlife žurki Mind Against, ali i Space rezident i španski DJ Squire!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Mondo.rs

Povezane vesti:


>