Zdravlje

Ljubav

APEL: Pomozimo maloj Mioni da pobedi leukemiju!

U maju 2016. godine, jednoipogodišnjoj Mioni Kojadinović iz Bačke Palanke je dijagnostikovana visokorizična akutna limfoblastna leukemija.

APEL: Pomozimo maloj Mioni da pobedi leukemiju! Foto: Privatna arhiva



Životi njenih roditelja, Ivane i Dušana, su se preko noći zauvek promenili, nakon početka borbe za spas njihove ćerke. Posle godinu dana bolnih procedura, hemoterapija i izolacije od spoljašnjeg sveta u dečilijoj bolnici u Novom Sadu, Mioni je dozvoljeno da se vrati svojoj kući i nastavi normalan život. Nesreća ipak nije skroz nestala, i njen rak se vratio, ovog puta agresivniji i još komplikovaniji. Miona je ponovo počela da povraća i morala je da se vrati u bolnicu gde se njeno stanje pogoršalo. Imala je problema da ostane pri svesti i nije mogla da se probudi osim ako nije osećala teške bolove. Hitni testovi moždanog i kičmenog tkiva su pokazali da se bolest vratila i zahvatila mozak i koštano tkivo.

Dobra vest je da Miona pozitivno reaguje na terapiju i iz dana u dan se bori za svoj oporavak. Ipak, jedini lek koji bi drastično uticao na njen oporavak je transplantacija koštane srži praćena dvanaestonedeljnom hemoterapijom u dečijoj klinici u Bolonji u Italiji. Ovaj tretman košta oko 100. 000 evra, cena koju Mionini roditelji ne mogu da plate sami, i zbog toga pokušavamo da dopremo do što više ljudi koji bi pomogli da se spase život male Mione.

CREDIT AGRICOLE Banka
Dinarski račun: 330 - 1500103655885 - 47 
Devizni račun: 330 - 1530202010698 - 49 instrukcija za plaćanje MEBARS22 IBAN RS35330153020201069849 

Za online donacije:
PayPal: [email protected]
Kreditna kartica: https://28jun.org/#donate

 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>