Svet

Region

Stigla odluka: Evropska radiodifuzna unija kaznila Ukrajinu zbog Evrovizije!

Evropska radiodifuzna unija (EBU) saopštila je danas da je odredila visoku kaznu ukrajinskoj javnoj televiziji zato što je zabranila ruskoj pevačici Juliji Samoilovoj učestvovanje u takmičenju za pesmu Evrovizije u maju.

Stigla odluka: Evropska radiodifuzna unija kaznila Ukrajinu zbog Evrovizije! Foto: Screenshot YouTubeU skladu sa propisima takmičenja odluka o određivanju kazne preneta je ukrajinskoj javnoj televiziji UA:PBC koja je prenosila takmičenje, rekao je za Frans pres portparol Evropske radiodifuzne unije, ali nije želeo da navede o kom iznosu se radi. Ukrajinska tajna služba (SBU) je na tri godine zabranila 27-ogodišnjoj ruskoj pevačici Juliji Samoilovoj da uđe u Ukrajinu zbog koncerta koji je juna 2015. održala na Krimu posle aneksije tog ukrajinskog poluostrva od strane Rusije. Zbog toga Rusija nije imala svog predstavnika i odbila je da prenosi događaj.

Direktor ukrajinske javne televizije Zurab Alasanija je rekao da će se žaliti na tu odluku kod Komiteta za nadzor Evrovizije, ali je dodao da imaju utisak da ta žalba neće ništa promeniti, i da je koačna odluka već doneta. U saopštenju EBU navodi da su organizatori ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije imali ozbiljna kašnjenja koja su stvorila nepotrebne teškoće. Takođe se dodaje da ukrajinska javna televizija nije na odgovarajući način ispunila svoje obaveze kada je reč o učestvovanju ruske umetnice.

EBU je zaključila da je ceo taj slučaj naškodio ugledu takmičenja Evrovizije. EBU je u saopštenju navela da je ukorila rusku televiziju zato što je odbila da prenosi takmičenje ali je ocenila da za sada nije potrebno da se ona kazni, prenosi Blic.

Viber

Autor: S.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>