Region

Svet

Sahranjen Dragan Mićalović! Vojin Ćetković održao emotivan govor!

Porodica poznatog glumca oprostila se od Dragana Mićalovića danas na beogradskom groblju Lešće.

Sahranjen Dragan Mićalović! Vojin Ćetković održao emotivan govor! Foto: Screenshot YouTubePre dva dana domaću javnost potresla je vest o smrti poznatog srpskog glumca Dragana Mićalovića, oca glumica Slobode i Dragane Mićalović koje su neutešne zbog velikog gubitka. One su se dirljivim i emotivnim rečima koje su rasplakale naciju oprostile od svog oca putem društvenih mreža, a danas su svog oca u prisustvu članova porodice, prijatelja i mnogobrojnih kolega ispratile na večni počinak.

Opelo je uz veliki broj rodbine i prijatelja kojih je oko stotinak, počelo u 14.30 časova na beogradskom Lešću gde je prisutnima privuklo pažnju vozilo hitne pomoći. Porodica Dragana Mićalovića okupila se pre 14 časova u kapeli gde je održano opelo. Posmrtni govor o karijeri i životu glumca Dragana Mićalovića, po završetku opela, održao je njegov zet Vojin Ćetković, suprug Slobode Mićalović:  - ''Osobina zbog koje sam mu se uvek divio je dostojanatvo. Tesko je biti glumac u Srbiji, sačuvati svoje dostojanstvo, obraz, dostojanstvo svoje porodice. Bio je najvoljeniji otac kojeg sam poznavao. Njegove ćerke uvek su bile uz njega, kao obezbeđenje nekog cara. Ljubav je delio kao besplatne ulaznice svog pozorišta. Voleo ga je svako ko ga je poznavao bar i minut. Gledao sam dok ga je Boba držala za ruku i rekla mu je ljubeći ga u čelo: "Putuj andjele moj i ne brini, bice sve u redu. Ugasi se svetlo, spusti se zavesa, nastade muk.''

Nakon opela, tužna povorka uputila se ka grobnom mestu. Ćerke Mirjana, Sloboda i Dragana, sa majkom Milicom pratile su kovčeg u koloni.

Glumac, koji je preminuo u 67. godini života,  ostaće upamćen po izvandrednim pozorišnim predstavama i TV serijama u kojima je učestvovao, ali najviše po ulozi kamiondžije Kuce u seriji "Srećni ljudi". Dragan je radio kao stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu, u slobodno vreme bavio se ribolovom, a glumački talenat Sloboda i Dragana nasledile su od njega.

Viber

Izvor: Pink.rs

Povezane vesti:


>