Region

Svet

Region

Emir Kusturica u pregovorima za novi film u Kini!

Naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je večeras da u Kini pregovara o snimanju novog filma, ali nije mogao da otkrije ništa više od toga, rekavši da će sve biti poznato 18. juna.

Emir Kusturica u pregovorima za novi film u Kini! Foto: Screenshot YouTube



Kusturica je pre nekoliko dana nagrađen "Zlanim vitezom" na Filmskom festivalu u Sevastopolju, a na pitanje novinara da li će ići na Krim da primi nagradu, rekao je da neće moći, jer će u tom periodu biti u Kini, gde ima pregovore o početku snimanja novog filma u toj zemlji.

"Ne mogu da vam kažem više od ovoga. To će biti objavljeno 18. juna. Na festivalu u Šangaju će biti objavljen jedan novi korak vezan za moj život", rekao je Kusturica novinarima u Moskvi gde je večeras u okviru manifestacije Dani Beograda prikazan njegov film "Na mlečnom putu".

Na pitanje šta za njega znače nagrade, Kusturica kaže da su one postale neizostavni deo njegovih filmova, nekad manje, a nekad više.
"Trenutno se ne bavim tim nagradama, iako mislim da ne mogu nikome da zabranim da mi ih daje, a to zbog toga što je moja stvaralačka sujeta toliko iscrpljena, do kraja, i što su te nagrade više potrebne tim filmovima nego meni, odnosno one su dobre, jer pospešuju rad filma", rekao je Kusturica.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Tanjug

Povezane vesti:


>