Zdravlje

Ljubav

Ove stvari ne smete kriti od svog lekara!

Da bi nam lekar postavio pravu dijagnozu i uradio testove koji bi je potvrdili, moramo biti potpuno iskreni prema njemu.

Ove stvari ne smete kriti od svog lekara!Zato, kada odete kod lekara, postoje stvari koje morate sami da kažete ili da iskreno odgovorite ako vas on pita, jer ćete u suprotnom samo sebi naškoditi. Među najvažnijim stavkama spada, na prvom mestu, vaše navike u ishrani. Zbog toga što osećate krivicu jer se ne hranite zdravo, to pokušavate da prikrijete, što može uticati na njegove odluke u vašu korist.

Zatim, ukoliko koristite neke lekove, ili ste alergični na neke od njih, morate odmah otkriti, jer mogu uticati na vaše lečenje. 

Ukoliko ste pušač, obavezno recite koliko cigareta dnevno konzumirate, a takođe ukoliko često pijete alkohol, morate lekaru staviti do znanja koliko je to.

Ako koristite neke dodatke u ishrani, to morate izneti na videlo, jer mnogi od njih mogu da, u kontaktu sa lekovima, utiču na njihovu učinkovitost, smanje je ili pojačau, pa samim tim to nije dobro za vaše zdravlje.

Takođe, iako je to neugodna tema, vaš seksualni život pred lekarom mora biti transparentan, da bi on znao ukoliko treba da zatraži neke posebne pretrage.

Na kraju, možda i najvažnije, kada vas lekar pita "Kako ste", iskreno mu odgovorite. Nekad bolest može da prouzrokuje stanja poput anksioznosti ili napada panike, a uz pomoć lekara, toga se možete rešiti.

Viber

Autor: N.V.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>