Svet

Region

Robert De Niro odgovoran za smrt najboljeg prijatelja?!

Šon Levi, autor knjige i nove bigrafije "In De Niro: A Life" otkriva da je poznati glumac pre 30 godina bio umešan u aferu sa kokainom, koja je dovela do smrti njegovog najboljeg prijatelja.

Robert De Niro odgovoran za smrt najboljeg prijatelja?!


 
Mišel Fajfer: Robert De Niro me je spasao od depresije, bez njega bih potonula! (Foto)
Robert De Niro i reditelj Martin Skorsese često su tokom mladosti često su konzumirali drogu, pogotovo kokain,a glumac je postao blizak i sa Džonom Belušijem, piše ui knjizi.

Obojica su obožavali noćni život. Iako su bili poprilično različiti, De Niro kao ozbiljni glumac i Beluši kao komičar, zajedno su se opijali i drogirali. Njihov razuzdani način života došao ih je glave 4. marta 1982. godine kad je De Niro Belušija našao s dilerom kokaina i heroina u njegovom apartmanu.

No, nije se previše obazirao na to. U Belušijev apartman poslednji put je ušao nekoliko sati pre kobnog događaja. Naime, sledećeg dana upravnik hotela mu je saopštio da je Beluši preminuo.

Glumac je bio slomljen. Ne samo zato što je pre nekoliko sati video svog prijatelja koji je preminuo sa samo 33 godine, već zato što je znao da je Beluši eksperimentisao sa drogom jer je želeo da dobije ulogu rok muzičara u filmu.
Osim toga, silno je pokušavao da imitira De Nira.

Prema knjizi, De Nirov prijatelj, muzičar Ričard Bir, ubrzo je glumca podsetio da su pre Belušijeve smrti pričali o tome kako bi bilo dobro kad bi Džon zbog svoje uloge zaista konzumirao heroin kako bi sve što uverljivije ispalo.

"On je zapravo uvežbavao scenu. To je ono što ga je ubilo", navodno je Bir vikao De Niru kad su saznali za smrt prijatelja. Beluši je preminuo od koktela heroina i kokaina. De Niro je bio pozvan na sud kao svedok, međutim, u to vreme je snimao film, pa je svedočio samo preko telefona.

Autor: J.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>