Region

Svet

Rada Radenović mora da se odrekne starateljstva nad sinom?!

TV voditeljka Rada Radenović bi radi upisivanja sina u vrtić, kako kaže, morala da se odrekne starateljstva nad četvorogodišnjim Petrom jer je rođen u vanbračnoj zajednici.

Rada Radenović mora da se odrekne starateljstva nad sinom?!



Iako je detetov biološki otac, crnogorski biznismen Dejan Milić (39), priznao sina, Rada Radenović (34) je naišla na problem jer je Petra dobila u vanbračnoj zajednici.

"Moje dete nije primljeno u vrtić. Da bi krenuo u obdanište, njegov biološki otac ili ja bismo morali da se odreknemo starateljstva. Po pravilu neko zvanično mora da bude staratelj jer ne možemo oboje biti pošto nismo u braku. Što bih se ja odricala starateljstva kad Petar sledeće godine kreće u obavezno predškolsko. Nema potrebe ni da se njegov otac odriče starateljstva", ispričala je voditeljka i još objasnila šta bi radila u slučaju da se mora odreći starateljstva nad svojim jedincem.

"Bila bih nesrećna kada bih se odrekla starateljstva, pa makar to bilo i pro forme radi. Nije mi lako, ali nije mi ni teško. Razumem da je interes deteta na prvom mestu, ali ta procedura je komplikovana", izjavila je Rada.

Ovim povodom kontaktiran je i sekretarijat za obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, gde je rečeno da bi voditeljka mogla da upiše dete u vrtić samo da je bilo mesta i da nema potrebe da se bilo ko odriče starateljstva.

"To što je Rada navela kao razlog zbog kojeg njen sin nije upisan u vrtić nije uslov. Postoje prioriteti. Oni svoj status moraju da reše, ne samo zbog upisa u predškolsku ustanovu, nego zato što je za sve potrebna određena dokumentacija", rečeno je u sekretarijatu.

Autor: B.B.
Izvor: pressonline.rs
Foto: Screenshot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>