Region

Svet

Amar Gile Jašarspahić pokazao veliko srce, pomaže porodicu stradalog rudara

Amar Gile Jašarspahić, pobednik sedme sezone Zvezda Granda, učinio je veliki humani gest i pokazao srdačnost u vidu finansijske pomoći porodici stradalog rudara.

Amar Gile Jašarspahić pokazao veliko srce, pomaže porodicu stradalog rudara



Amar Gile Jašarspahić ima svest o tome kako je biti rudar budući da se njegov otac bavio istim poslom, pa ga je pogodila nedavna nesreća u jami "Respotočje", u rudniku mrkog uglja u Zenici.

Tužan zbog tragedije u kojoj je pet rudara izgubilo život, a njih 29 povređeno, Gile je odlučio da pomogne porodici nastradalog rudara Hajrudina Bradarca,  tako što će školovati njihovog sedmogodišnjeg sina, inače đaka prvaka. Hajrudin je za sobom ostavio suprugu, sina i bebu, a život je izgubio nakon samo tri dana rada u rudniku.

"Pomagaću dok god budem mogao. Zaista me je pogodila ova tragedija jer sam i ja dete rudara. Znam kako je to kad očekuješ da se vrati neko ko siđe u jamu na 500 metara ispod zemlje, a zapravo ne znaš da li ćeš ga dočekati život i zdravog. Čekao sam dan da počnem da radim jer sam znao da tad moj otac više neće ići u rudnik", priča Gile i dodaje:

"To dete nije svog oca dočekalo živog. Iza Hajrudina je ostala i beba od nekoliko meseci. Biću uz ovog dečaka jer verujem da će, ukoliko završi školu, sutra moći da dobije dobar posao. Ne želim da i njega njegova majka i njegovo dete čekaju u strahu. Zasad ću mu finansirati osmogodišnje školovanje, kupovaću mu knjige i odeću, i davaću novac njegovoj porodici koliko budem mogao. Zarađujem više nego dovoljno i mislim da najmanje što mogu da učinim jeste da pomognem onima kojima je pomoć potrebna".

Autor: B.B.
Izvor: Kurir-info.rs
Foto: Facebook/Amar Jasarspahic Gile

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>