Region

Svet

Fondacija Novak Đoković gradi teniski teren za decu

Fondacija Novak Đoković finansiraće u celosti izgradnju otvorenog teniskog terena u Priboju, u narednih mesec dana. Celokupna vrednost projekta je 25.000 eura.

Fondacija Novak Đoković gradi teniski teren za decu


 
Fondacija Novaka Đokovića obnovila vrtić Galeb
Nakon nedavnog rekonstruisanja vrtića Galeb u Petrovcu na Mlavi, Fondacija našeg najuspešnijeg tenisera Novaka Đokovića potpisala je sa Opštinom Priboj ugovor o izgradnji otvorenog teniskog terena u tom mestu, a početak radova očekuje se narednih dana. Teren bi trebalo da bude kompletno završen za mesec dana, a zauzimaće prostor od 668 kvadratnih metara.

"Ideju da baš u Priboju izgradimo teniski teren dobili smo nakon teksta iz kojeg smo saznali da je u Priboju održan prvi teniski turnir u Srbiji 1890. godine, samo tri godine nakon što je održan u Londonu, a 12 godina pre nego što je počeo da se igra u Beogradu. Naša želja je bila da grad u kojem je tenis zapravo počeo u Srbiji dobije pravi teren i tako nastavi da popularizuje ovaj sport i omogući deci iz Priboja da treniraju", izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije.



Na terenu će biti postavljen tenisit, vrsta šljake. Takođe, biće ugrađena ograda, teren će imati svu potrebnu opremu (stubove, mrežu, linije, mrežu za prevlačenje, četku za linije, lopate, kolica, klupe za igrače, sudijsku stolicu itd.), kao i rasvetu i ugrađen mehanizam za prskanje/osvežavanje terena.

Autor: B.B.
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>