Region

Svet

Region

Nakon Montevidea još jedan filmski hit: Bićemo prvaci sveta (Foto)

Iz Intermedia Networka, producenta najgledanije domaće filmske i TV sage "Montevideo", dolazi još jedna istinita sportska priča posvećena košarci "Bićemo prvaci sveta".

Nakon Montevidea još jedan filmski hit: Bićemo prvaci sveta (Foto)


 
Montevideo, vidimo se srpski kandidat za Oskara
Film i serija "Bićemo prvaci sveta“ o osnivačima čuvene Jugoslovenske škole košarke i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani 1970. godine, počeli su da se snimaju u Beogradu u režiji Darka Bajića, i posle Montevidea biće zasigurno još jedan uspešan projekat.

Scenario je napisao Nebojša Romčević u saradnji sa Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca, koji je ujedno autor i sa Dejanom Petrovićem, producentom ovog značajnog projekta.


Foto: Blic.rs/Promo

Igrani film "Bićemo prvaci sveta" se radi u koprodukciji sa partnerima iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Glavne uloge pionira košarke na našim prostorima tumače mladi glumci. Ulogu Nebojše Popovića, koji je kao "prvi među jednakima" pokrenuo "košarkaški bum" u bivšoj Jugoslaviji, igra mladi glumac Strahinja Blažić.

Miloš Biković je u ulozi Radomira Šapera, presednika Košarkaške federacije Jugoslavije. Aleksandar Radojičić tumači lik Bore Stankovića, koji je bio prvi čovek FIBA, dok je Marko Janketić u ulozi Aleksandra Nikolića, tvorca Jugoslovenske košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

U ostalim ulogoma su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski i drugi.

Igrani film i TV serija "Bićemo prvaci sveta" će se snimati na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.

Autor: B.B.
Izvor: Blic.rs
Foto: Blic.rs/Promo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>