Region

Svet

Region

Montevideo, vidimo se srpski kandidat za Oskara

Film "Montevideo, vidimo se" je u konkurenciji sa "Top je bio vreo" izabran za srpskog kandidata za prestižnu nagradu Oskar.

Montevideo, vidimo se srpski kandidat za OskaraReditelj Dragan Bjelogrlić, režiser filma "Montevideo, vidimo se", izabranog za srpskog kandidata za Oskara, izjavio je da je bio optimista uoči glasanja članova Stručnog odbora Akademije filmske umetnosti i nauke Srbije.

"Montevideo, vidimo se" ukupno je ostvario devet glasova, a drugi kandidat - "Top je bio vreo" u režiji Slobodana Skerlića, dva glasa manje, odnosno sedam.

I prvi deo Bjelogrlićeve romantične fudbalske sage - "Montevideo, Bog te video" bio je nacionalni kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku.

"Nisam bio siguran u ishod današnjeg glasanja, jer se to nikad ne zna. Ipak, bio sam optimista imajući u vidu da je za Oskara potreban određeni profil filma. Pretpostavljao sam da smo favoriti", rekao je popularni glumac i uspešni reditelj.

Ne smemo zaboraviti i da je u Srbiji i regionu ovaj film naišao na odličan prijem publike, što ekipi daje potpuno pravo na optimizam.

"U Srbiji nas je videlo više od 600.000 ljudi. U regionu ne znam brojke, ali je film bio vrlo popularan na celom ovom prostoru", rekao je Brega i istakao da se kampanja za narednu dodelu Oskara "upravo poklapa sa serijom inostranih festivala na koje je Montevideo, vidimo se pozvan tokom predstojeće sezone, pa će to istovremeno biti dobra svetska promocija našeg filma".

Autor: B.B.
Izvor: Mondo.rs
Foto: Facebook/Montevideo, vidimo se

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>