Zdravlje

Ljubav

Tri vrste povrća koje uništavaju celulit

U borbi protiv celulita najvažnija je zdrava ishrana s puno voća, ali i povrća. Povrće sadrži mnogo vitamina i minerala koji su neophodni za izgradnju i jačanje vezivnog tkiva.

Tri vrste povrća koje uništavaju celulitViše povrća u ishrani, u kombinaciji s manjim unosom šećera (jednostavnih ugljenih hidrata), kao i većim unosom proteina i vode, pomaže i u uspostavljanju normalnog nivoa estrogena u krvi kao i regulisanju šećera u krvi, što je  takođe važan faktor protiv celulita.

U izboru voća i povrća skoro da i ne možete da pogrešite, ali sledeće tri vrste treba da jedete što češće ako želite da se izborite s celulitom.

1. Batat (slatki krompir)

Ovo je jedna od najstarijih vrsta povrća poznatih čoveku, a pri tome i jedna od najhranljivijih i najzdravijih. Sadrži kalijum, vitamin C i E, kao i beta karoten. Odličan je antioksidans i predstavlja broj jedan u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina – a to su dve najvažnije stvari u borbi protiv celulita.

2. Brokoli

Ovo zeleno povrće je odličan borac protiv celulita iz tri razloga: prvo, sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, predstavlja koncentrisani izvor vitamina C i odličan je izvor dijetalnih vlakana. Na kraju, brokoli su jedan od najboljih nemlečnih izvora kalcijuma, odličnog borca protiv celulita.

3. Prokelj

Male kuglice prokelja slobodno smatrajte "tabletama" protiv celulita. Osim vitamina C, prokelj sadrži i supstancu koja se zove indol-3-karbinol (I3C)  i koja se u organizmu pretvara u di-indolil metan (DIM). DIM pomaže jetrenim enzimima da blokiraju proizvodnju 16-OH estrogena, štetnih materija koje su takođe odgovorne za gubitak kvaliteta kolagena.

Autor: J.B.
Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: phasinphoto/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>