Region

Svet

Diznijeva legenda Lea Salonga na sceni sa Il Divom 24. septembra u Kombank Areni (Foto+Video)

Pevačica i glumica Lea Salonga, koja će kao specijalna gošća nastupiti na koncertu Il Diva 24. septembra, nosilac je laskave titule Diznijeve legende  Ovo priznanje dodeljuje se ličnostima koje su svojim zalaganjem ostavile značajan trag i doprinos kompaniji “The Walt Disney.”

Diznijeva legenda Lea Salonga na sceni sa Il Divom 24. septembra u Kombank Areni (Foto+Video)Lea Salonga jedna je od retkih glumica sa čijim su glasom "propevale" čak dve Diznijeve princeze, Jasmin iz animiranog filma "Aladdin" i "Fa Mulan" iz oba dela animiranog filma "Mulan".

Ovo nije jedino priznanje koje je filipinska pevačica osvojila. Lea je vlasnica najprestižnijihsvetskih nagrada među kojima su nagrade Olivier, Tony, Drama Desk Outer Critics i Theatre World koje je dobila za svoje uloge u mjuziklima. Internacionalnu karijeru je započela glavnulogom u mjuziklu “Miss Saigon” a prva je azijska pevačica kojoj su poverene role Eponine i Fantine u mjuziklu “Les Miserables”na Brodveju.Lea Salonga je počela da se bavi muzikom i glumom od malih nogu. Kao dete je glumila u mnogim popularnim serijama i filmovima a imala je i svoju TV emisiju. Ulogu Kim iz “Miss Saigona” dobija na audiciji 1989. na kojoj je zadivila žiri glasovnim potencijalom. Od tada je započela njena internacionalna karijera. Nastupila je i na ceremoniji dodele Oskara gde je izvela pesmu “A Whole New World” iz filma “Aladdin” koja je i nagrađena ovom najvišom filmskom nagradom.

Imala je solističke koncerte u najboljim svetskim muzičkim dvoranama kao što su Carnegie Hall i Royal Albert Hall. Impresivno je da je Lea od 1981. snimila čak 29 albuma! Popularnom sastavu Il Divo kao specijalna gošća, pridružila se na ovogodišnjoj svetskoj turneji gde će zajedno sa Ursom, Sebastijanom, Dejvidom i Karlosom dočarati duh Brodveja i na sceni

Kombank Arene, 24. septembra. Publika će uživati u pesmama kao što je Oskarom nagrađena “A Whole New World” ali i “Can You Feel The Love Tonight” (The Lion King), “Tonight” (West Side Story), “Memory” (Cats) kao i “Con te partiro” i dr.

“Uplovljavanje u vode Brodveja je nešto potpuno novo za nas i velika nam je čast što će nam u tome pomoći proslavljena zvezda mjuzikala!”,  izjavio je Sebastijan.Autor: J.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>