Region

Svet

Jelena Đoković otkrila detalje iz svog života! (Foto)

Jedna od žena koja poslednjih godina najviše intrigira domaće medije upravo je Jelena Ristić, donedavno devojka a sada supruga prvog reketa sveta Novaka Đokovića . Baš taj privatni aspekt njenog života razlog je zbog koga je u konstantnom fokusu javnosti.

Jelena Đoković otkrila detalje iz svog života! (Foto)


 
Novak Đoković: Jelena je izgledala kao anđeo! - Jelena Ristić: Nisam mogla da zadržim suze!
Čim je Novak krenuo da napreduje na ATP listi, tako su svi počeli da se raspituju ko je simpatična plavuša koja ga bodri na svim važnijim turnirima. Sa imidžom devojke iz komšiluka koja je neopterećena glamuroznim detaljima, pokupila je simpatije čitave nacije. "Ne menjam se zbog ovoga, ovo sam ja. Novak me voli zbog toga što jesam",  kaže Jelena , prenosi Story.rs.


 
Jelena Đoković ponosno prošetala trudnički stomak (Foto)
Ipak, njena priča sa slavnim sportistom počela je mnogo pre nego što je on postao heroj nacije i najbolji igrač na ATP listi. Upoznali su se pre devet i po godina, a spojila ih je ljubav prema tenisu. I ona se, kao i Novak, u detinjstvu bavila tim sportom, ali je kasnije prešla na atletiku kako bi dobila sportsku stipendiju i svoje obrazovanje nastavila u inostranstvu.


 
Novak Đoković: Gospođa Đoković i ja vam šaljemo veliki zagrljaj iz Beograda!
"Trenirala sam tenis čitavu osnovnu školu pa otud datira i moje poznanstvo sa Novakom, ali posle sam nastavila da se bavim atletikom. Sestra i ja želele smo da odemo u inostranstvo, a jedan od načina da to ostvarimo bio je da dobijemo sportske stipendije jer nismo želele da opteretimo roditelje sa tako velikim troškovima. Na kraju, ipak nam nisu dodeljene sportske već akademske stipendije. Sestra je prva otišla i to je za mene predstavljao veliki šok jer sam za nju izuzetno vezana. To se nije promenilo, ali život nas je srećom ponovo spojio i sada radimo zajedno. Mojoj majci to je bio strašno. Ona nas i dan-danas ne prati na aerodrom, samo nas dočekuje”, ispričala je Jelena gostujući u emisiji TV lica – kao sav normalan svet, autorke Tanje Peternek Aleksić.Ovo je ujedno bila i jedna od malobrojnih prilika kada je današnja direktorka Fondacije Novak Đoković odlučila da otkrije nepoznate detalje iz svog života.
 
Crkveno venčanje Novaka i Jelene Đoković je izgledalo ovako (Foto)
Mada se svašta spekulisalo, od toga da je ćerka vlasnika inostranih kompanija do priče da joj je otac uticajni diplomata, ali ispostavilo se da je njena sudbina slična onoj koju deli većina dece koja potiče iz nekadašnjeg srednjeg sloja. Koliko je delila sudbinu svih građana Srbije, svedoči i činjenica da su joj tokom devedesetih na ulici ukrali patike.

"Stvarno sam se vratila kući bosa. Tada sam imala svoju simpatiju i on me je na krkače nosio da se ne isprljam. Išla sam na bazen 25 maj i to se dogodilo u povratku", rekla je ona. Ono što je gotovo neverovatno jeste to da je ova dama tokom studija u Milanu, kako bi sebi olakšala život, radila čak i u sportskoj kladionici kao šankerica. Sigurno joj nije bilo lako i smetala joj je zadimljena atmosfera, ali je zbog krajnjeg cilja koji je sebi zacrtala uspela sve da izdrži."Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude”", ispričala je Jelena kojoj je najveći oslonac pružala upravo porodica.

"Imam roditelje koji su mi dali krila da poletim i više nego što je to bilo dozvoljeno u ono vreme rata i ekonomskih problema. Otac i majka su moja dva anđela, kao i moja sestra", priča ponosno ona.

Oni koji je poznaju kažu da je veoma požrtvovan radnik, a kao rukovodilac blaga je prema svojim zaposlenim, ali i istrajna u realizaciji projekata. Povišen ton nije način na koji ova mlada dama komunicira i može se reći kako joj je moto da lepa reč i gvozdena vrata otvara. Ona ponosno ističe ko je i odakle je, a kada su finansije u pitanju, nikada nije skrivala da joj u prošlosti nisu cvetale ruže. Osim za oca i majku, vezana je i za stariju sestru s kojom je u detinjstvu sve delila.

Međutim, pošto su obe studirale u inostranstvu, Jelena u Italiji a Marija u Americi, putevi su im se razišli, ali njih dve nikada se nisu udaljile jedna od druge. Danas obe grade profesionalne karijere u Novakovoj fondaciji, a često ih zajedno viđaju na mnogim mečevima slavnog sportiste. Verovatno još jedna stvar koja deluje neobično jeste to da je nežna gospođa Đoković u detinjstvu bila – muškobanjasta.

“Nisam priželjkivala barbike već autiće, ja sam tatina ćerka. Moja mama bila je rukometašica, a otac genije, matematičar, fizičar, inženjer”, otkrila je Jelena o sebi. Čini se da se u javnosti o njoj najviše polemisalo u trenutku kada su internet preplavile vesti kako se u Beogradu vozi gradskim prevozom.

Bio je to gest kojim je dodatno prirasla uz srce onih koji sve svoje poslove napuštaju u trenutku kada Đoković igra na nekom važnom turniru. Moja vožnja trolom nije trebalo da privuče toliku pažnju, ali drago mi je što je taj kondukter dobio pohvalu koja je odjeknula.

Zbog toga su svi s radošću dočekali vest da su se njih dvoje verili, a informacija da će postati roditelji izazvala je opšte oduševljenje. U pomenutoj emisiji Jelena se prvi put osvrnula i na to da je njihova veza prošla kroz razna iskušenja i kako im nije bilo nimalo lako da je sačuvaju i pretvore u divnu bajku koju su krunisali brakom.

Autor: J.B.
Izvor: Story.rs
Foto: Facebook/Novak Djokovic, Twitter/Jelena Ristic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>