Region

Svet

Bojan Vasković iz Lexington benda: Karijeru gradimo samo na muzici, a ne na privatnim skandalima!

Pevač sve popularnijeg Lexington benda Bojan Vasković progovorio je o svom privatnom životu i onom delu koji je proveo u Sarajevu, ali i naglasio kako mu je drago što je svoju desetogodišnju karijeru gradio na pesmama, a ne na skandalima.

Bojan Vasković iz Lexington benda: Karijeru gradimo samo na muzici, a ne na privatnim skandalima!On trenutno s članovima benda promoviše novi album, koji je za kratko vreme postao veoma slušan. Bojan je u razgovoru za Kurir pričao o rodnom gradu Sarajevu, kao i o svemu što mu nedostaje odande. "Da nije bilo rata, verovatno bih ostao u Sarajevu. To je jedini razlog zbog čega sam se s mamom, tatom i sestrom 1993. preselio u Beograd."

Šta ti najviše nedostaje?
"Sve mi nedostaje iz mog rodnog grada. Bio sam dete, imao sam mnogo prijatelja kojih danas, nažalost, nema."

Kako se osećaš kad odeš u svoj rodni grad?
"Rado idem u Sarajevo, a i često nastupamo tamo. Ljudi nas vole i osećam da dišu mojim plućima."

I oni će imati priliku uskoro da čuju nove pesme. Kako protiče promocija albuma?
"Prezadovoljni smo promocijom. CD smo pripremali pola godine i mnogo novca je uloženo. Velika su nam očekivanja, a narod ne možeš da zavaraš. Najbitnije je da su im se svidele naše pesme i da uvek težimo ka boljem."

Za kratko vreme ste postali jedan od najpopularnijih bendova. Koji je recept?
"Mi smo karijeru gradili postepeno. Smatram da zasad nemamo nikakav problem s nastupima i medijima i mnogo smo radili na tome. Uloženo je mnogo novca, a sami smo sebi sponzori. I kada nam je bilo najteže, uradili smo stvari koje smo morali i snalazili smo se da ispoštujemo autore. Karijeru nismo gradili na privatnim stvarima i skandalima, već samo na pesmama i koncertima. Poenta je da guramo samo muziku i ništa više. Imamo sreću što se naš ukus poklopio s ukusom publike."

Ima li svađa među članovima benda?
"Logično je da ne može svako biti raspoložen u isto vreme i naravno da ima različitih mišljenja."

Otkud to da ste snimili duet s Indirom Radić?
"Davno smo snimili tu pesmu i odlično je prošla. Pa kakve veze ima? I Dino Merlin je snimio s Vesnom Zmijanac. Nije nam bitno koju muziku pevaju, već da je pevač i pesma dobra."

Priča se da si u šemi s Milicom Todorović.
"Ma to nije tačno, nismo u vezi. Mi smo dobri drugari i kolege, bila je i na našoj promociji."

Svi vas porede s Tropiko bendom. Smatraš li ih konkurentima i da li ti je malo frka od njih?
"Smatrao bih ih konkurencijom ako bih se bavio boksom. Zašto bi bili konkurencija ako u jednom gradu peva Tropiko, a u drugom Leksington. Oni, kao i mi, ulažu mnogo u karijeru i bore se, a i dobri su nam drugari", završava Bojan.

Autor: M.P.
Izvor: Kurir-info.rs
Foto: Facebook/Lexington Band

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>