Svet

Region

Morski moljac dobio ime po Dženifer Lopez, zahvaljujući njenoj muzici

Nova vrsta vodenog moljca koja je otkrivena u blizini Portorika dobila je ime po pop pevačici Dženifer Lopez, a sve zahvaljujući njenoj muzici koja je bila prisutna tokom istraživanja.

Morski moljac dobio ime po Dženifer Lopez, zahvaljujući njenoj muzici


 
Pogledajte tajni snimak Dženifer Lopez (Video)
Biolog Vladimir Pešić sa Univerziteta u Crnoj Gori u mejlu upućenom AP-u naveo je da su naučnici tokom svog istraživanja slušali muziku Lopezove, Njujorčanke sa portorikanskim korenima. Pešić je naveo da je ime mali znak zahvalnosti Dženifer Lopez.

Pešić je autor studije koja je početkom sedmice objavljena u onlajn žurnalu ZooKeys. On je, zajedno sa drugim naučnicima, "pokupio" novootkrivenog "Litarachna lopezae" vodenog moljca u blizini koralnog grebena koji se nalazi u moreuzu Mona između Portorika i Dominikanske republike.

Naučnici već godinama različitim novootkrivenim organizmima daju imena poznatih ljudi. Mik Džeger je ime jedne vrste trilobita, jedan pauk nazvan je po Bono Voksu, pčela po Bijonse, a vodeni parazit koji živi samo u Karipskom moru zove se po Bobu Marliju.

Pešić je rekao i da su, tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, on i njegove kolege navijali za različite timove ali da su se svi složili oko Lopezove. "Kao Evropljanin, navijao sam za Nemce, ali je ceo tim bio ujedinjen oko pesama Džej Lo", naveo je on.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/JLo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>