Ljubav

Style

Muškarci više uživaju u seksu za jednu noć? Zapitajte se ponovo...

Seks bez obaveza, seks na jednu noć, beznačajne avanture... Sve je to postalo deo modernog sveta i dok većina gaji mišljenje da muškarci mnogo više uživaju u seksu za jednu noć od žene, istraživanje sprovedeno među studentima će vas možda razuveriti.

Muškarci više uživaju u seksu za jednu noć? Zapitajte se ponovo...


 
Saznajte sve o muškarcu na osnovu nadimka koji vam je dao
Popularna je zabluda da su muškarci ti kojima je seks za jednu noć cilj izlaska, dok žene koje se upuste u takva iskustva imaju nisko samopouzdanje, tvrde naučnici sa Univerziteta Njujork. Oni su anketirali nekoliko stotina studenata na svom univerzitetu koji su kroz 12 nedelja vodili anonimni dnevnik na temu svog seksualnog života.

Rezultati su iznenadili naučnike, jer ne samo da studenti nisu osećali grižu savest ili manjak samopoštovanja nakon takvih "beznačajnih seksualnih susreta", već su bili opušteniji, manje skloni depresiji i samopouzdaniji nego oni koji nisu bili ni sa kim.

Osim toga, još je iznenađujuća činjenica da u rezultatima nije postojala nikakva razlika s obzirom na pol, a učesnici studije koji su se upuštali u seks za jednu noć, za sebe su rekli da su liberalni i seksualno osvešteni.

Zbog toga im nije potreban "okvir" ljubavne veze da bi sa užitkom i bez osećaja krivice uživali u seksu, zaključili su naučnici.

Autor: M.P.
Izvor: b92.net/Super Žena
Foto: imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>