Region

Svet

Dunja Ilić otvoreno o rehabilitaciji, lečenju od alkohola i veri: Sahranila sam staru, naivnu Dunju!

Dunja Ilić je imala vrlo težak i buran period u životu, ali je uspela da stvari postavi na svoje mesto. Otišla je na lečenje od alkohola, preselila se u Sarajevo i prihvatila Islam, a sad konačno i progovorila o svojim odlukama.

Dunja Ilić otvoreno o rehabilitaciji, lečenju od alkohola i veri: Sahranila sam staru, naivnu Dunju!


 
Dunja Ilić završila sa rehabilitacijom i stavila tačku na loš period života!
"Ne smatram da sam prešla na bilo koju veru. Mogu reći da nikada nisam bila pravoslavne vere. Nisam juče slavila Božić, a danas Bajram, kako ljudi misle. Dakle, nisam bila opredjeljena i bila sam uvek neutralna do svoje 19. godine kada sam u Sjenici krenula da učim o islamu... sve dalje je suvišno objašnjavati, jednostavno sam osetila nešto i krenula da verujem u to", rekla je pevačica, koja je istakla da nije promenila svoje ime.

"Ostala sam Dunja. Ime nisam menjala jer je ono turskog porekla i ima lepo značenje - u kuću koju uđe celu je osveži, dakle donosi sreću i osveženje... a takva sam i što to menjati", rekla je Ilićeva koja nikada nije krila od javnosti da ima problem s alkoholom i kaže da je lečenje bilo veoma teško.

"Alkohol, droga, kocka... Sve su to ogromna zla. Što bi jedan moj prijatelj rekao: "Bog ti da, a đavo ne da". Smatram da čovek ne sme imati poroke da bi bio uspešan na bilo kom životnom polju ili bar nadaleko uspešan. Alkohol je jeziva stvar, pravi od vas nešto što niste. Lečenje je bilo jezivo teško kao što je uostalom svaka izolacija. Krize su bile užasne, bolne i psihički i fizički. To je jedan neopisivi osećaj nemoći. Hvala dragom Bogu sada je iza mene", iskreno je rekla Dunja, a zatim je dodala da nikada nakon toga nije imala iskušenja.

"Iskušenja nisam imala jer otkad sam izašla sa lečenja mnogo puta sam bila u kafani koju volim, veseljak sam što bi se reklo po prirodi i mnogo puta sam bila okružena alkoholom i baš nijednom ali nijednom mi nije ne palo na pamet da posegnem za čašicom, niti sam osetila želju da ga uzmem od lečenja." Kako je još istakla, stara Dunja je bila slatka i navina, a nova, ona koja se rodila nakon lečenja, mnogo je manje simpatična.

"Na onu Dunju gledam kao na jedno slatko, naivno, izgubljeno dete u nekom svom mnogo boljem svetu. Neshvaćeno, željno pažnje i ljubavi. Mnogo sam je volela, ali u ovom surovom svetu nažalost za nju nije bilo mesta. Nova Dunja nekada preplaši i mene samu, mnogo je manje simpatična, dosta je pesimistična ali i odlučnija, istrajnija i spremnija", rekla je Dunja, koja kaže da je pravila mnogo grešaka u svom životu.

"Sve je to jedan mozaik, kako bih rekla koji me pravi takvom kakva jesam i ko sam ja da tu menjam bilo šta. Moja prošlost je moja prošlost. Postoji i postojaće. Nije savršena ali je se ne stidim. Puna je grešaka, ali eto i ona je neizostavni deo tog mozaika i neka je. Ne treba dirati u nju!".

Autor: M.P.
Izvor: Express, Kurir-info.rs
Foto: Facebook/Dunja Ilic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>