Region

Svet

Mirza Selimović: Nisam verovao u pobedu, jer pevam pop

Mirza Selimović, pobednik osme sezone šoua Zvezde Granda, i dalje je pod utiskom finalne večeri, kada je osvojio prvo mesto i ispunio svoje snove, ali priznaje da je od starta bio vrlo skeptičan i sumnjao u pobedu, jer se snalazi samo u pop muzici.

Mirza Selimović: Nisam verovao u pobedu, jer pevam pop



Mirza iz Srebrenika, apsolvent Građevinskog fakulteta koji svira i gitaru, bio je najbolji u ovom serijalu Zvezda Granda, dok je prošle godine pobedu odneo njegov zemljak Amar Gile Jašarspahić. Kao nagradu osvojio je stan u Beogradu i sopstveni CD, a prvu pesmu već je snimio.

"Pesmu je radio Dragan Brajović Braja i mnogo mi se dopada. Premijera bi se trebala desiti za nekih sedam dana, a onda me očekuje snimanje druge pesme. Nadam se da ću uspeti snimiti i spot za prvu numeru", istakao je Mirza za Dnevni avaz, a već je izabrao da CD bude u pop maniru.

Mirza Selimović je, čini se, od samog starta,a onda i u superfinalu, kupio publiku iako je pevao isključivo pop, pa su ga tokom takmičenja poredili sa izvođačima sa najboljim vokalnim kvalitetima, poput Zdravka Čolića i Harija Varešanovića. Kako i  sam kaže, to je velika čast, pogotovo jer je odrastao na pop-rok muzici, ali ipak bi želeo da izgradi spostveni stil i ima svoj identitet na sceni.

Kada se prijavio za Zvezde Granda nije ni razmišljao o pobedi, jer je mislio da opredeljenjem za pop muziku, u takmičenju koje se bazira na narodnoj muzici, nema nikakve šanse za  visoki plasman. Ipak, ispostavilo se da je publici došao kao pravo osveženje.

Osim što se odlično snalazi na sceni, 23-godišnji Mirza je apsolvent na Građevinskom fakultetu u Tuzli, ali veruje da se time neće baviti. "Ne mislim se uopšte baviti građevinom, ali eto ostalo mi je još nekoliko ispita da završim  fakultet, tako da sigurno nema potrebe da odustajem kada sam na završnoj godini", izjavio je mladi pevač koji svira i gitaru za Dnevni avaz.

Autor: B.B.
Foto: Facebook/Zvezde Granda - Zvanična stranica

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>