Region

Svet

Pozovi, Pomozi večeras na TV Prva, domaćin akcije Ivan Ivanović

Prva srpska televizija organizuje večeras u 20.15 humanitarnu akciju "Pozovi, pomozi", koja će okupiti više od 80 javnih ličnosti sa kojima ćete moći da razgovarate, a sve sa ciljem prikupljanja pomoći ugroženima u poplavama širom zemlje.

Pozovi, Pomozi večeras na TV Prva, domaćin akcije Ivan Ivanović



Više od 80 javnih lica iz sveta sporta, muzike, glume i televizije, odgovaraće na telefonske pozive gledalaca, a svaki poziv ili SMS poruka biti direktna donacija ugroženima u poplavljenim područjima. Između ostalih, na telefon će se javljati: Vlado Georgiev, Aleksandar Šapić, Lepa Brena, Dejan Stanković, Vlade Divac, Miki Manojlović, Voja Brajović, Vuk Kostić, Nenad Jezdić, Zvonimir Đukić Đule, Ljiljana Stjepanović, Ljubiša Samardžić, Viktor Troicki, Dragana Mirković, Nebojša Glogovac, Milica Mandić, Gordan Kičić, Marija Šerifović, Vanja Grbić...

Sa gostima koji će se smenjivati u studiju razgovaraće voditelj Ivan Ivanović, a najvažnije informacije prenosiće Zoran Baranac, Petar Gajić i Miloš Maksimović.

Ivanović nije imao priliku da boravi u poplavljenim područjima, ali tamo ima mnogo prijatelja i rođaka za čiju je sudbinu zabrinut.

"Jedan od mojih scenarista je iz Sremske Mitrovice i sa njim sam bio u kontaktu kada se nije znalo šta će biti u tom gradu", rekao je juče Ivan za Novosti. "Moj rođak je ostao bez kuće u okolini Obrenovca. Isto bih se osećao i da niko moj nije imao problema. Srbija je jedina zemlja koju imam, a Srbi jedini narod kojem pripadam, tako da ne mogu da se osećam drugačije nego tužno."

Od prošlog petka voditelj i šoumen bio je veoma aktivan u pomaganju ljudima koje je zadesila nesreća, ali ne smatra to vrednim hvale: "Nisam javna ličnost koja jednom rukom pomaže, a drugom pravi "selfi". Pomažem kako i koliko mogu. To je moralna obaveza svakog čoveka".

A na pitanje koliko će večeras trajati humanitarna akcija na TV Prvoj, Ivan kaže: "Svaka TV stanica potrudila se da organizuje nešto slično. Pozivam građane da pomognu ne samo našoj večerašnjoj emisiji, već i onoj koju priprema RTS za nedelju".

Autor: B.B.
Izvor: Novosti.rs
Foto: Ilustracija/ Twitter, Facebook/Ivan Ivanovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>