Zdravlje

Ljubav

Seka Aleksić i u novom blogu poziva na koncert za Lanin prvi korak: Hajde da svi zajedno pomognemo!

I ove srede Seka Aleksić objavila je novu priču na svom blogu. U skladu sa aktulenim dešavanjem i baš na dan kada će učestvovati na humanitarnom koncertu u sklopu akcije "Za Lanin prvi korak" ovoj devojčici posvetila je i svoju priču.

Seka Aleksić i u novom blogu poziva na koncert za Lanin prvi korak: Hajde da svi zajedno pomognemo!Emisija Bulevar uputila izvinjenje Seki Aleksić (Foto)
Poslednjih dana Seka Aleksić bila je meta raznih priča u medijima, od utaje poraza preko navodnog prepucavanja sa "zaboravljenom porodicom", ali na samom početku svog bloga želela je da zatvori sve te teme i posveti se onoj koja joj je važnija - maloj Lani kojoj je potrebna pomoć za operaciju. Pročitajte šta Seka kaže u svom novom blogu, koji nosi ime kao i sama akcija "Za Lanin prvi korak".

Za Lanin prvi korak

Na samom početku iskoristila bih priliku da stavim tačku na priču zvanu "Mercedes" kao i na priču o familiji. Što se tiče poreza, računa, isplata i uplata, to je lična stvar, veoma lična stvar, kojom nema potrebe da se bave razni dušebrižnici. Hvala im na brizi i pažnji, ali odgovorna sam osoba, ništa ne prepuštam slučaju. Izmirujem obaveze prema državi u kojoj živim, nikom nisam dužna i mirno spavam. Što se tiče familije, ja nikog ne mrzim. Pomogli su neki mojoj porodici i meni kad nam je bilo teško, baš kao što su nas se mnogi setili godinama kasnije, zbog novca. Zaključili su da "lagodno živimo" i da bi i oni tako. Ništa mi nije palo sa neba, iza mene su godine rada i truda, nisam sedela i čekala da se dogodi nekakvo čudo. Neću pominjati kome sam sve pomogla i kome sve pomažem, jer i to je samo moja stvar. Smatram da sam prosto dužna da se nađem svojim roditeljima, jer oni su mi dali život, ja ću uvek biti njihovo dete. Kao  što ću im pomoći finansijski, pomoći ću im u svakom drugom smislu, baš kao što neću dozvoliti da ih neko uznemirava na bilo koji način. Novac može da pomogne u životu, ali neće kupiti mir u duši, neće ugasiti nečiju zlobu i gnev. Tako da mnogi greše kada kažu: "E da mi je samo više para".Pare se zarade, potroše, danas imaš, sutra nemaš, pa opet imaš, pa opet nemaš, ali kad čoveka savladaju pakost i nezahvalnost tada živi u pravoj bedi. To je siromaštvo. E dragi moji, zato sam bogata, bogata sam od dana kada sam se rodila, bogata sam bila i kad nisam imala novca!

Za Lanin prvi korak: Veliki humanitarni koncert večeras u Šapcu!
Zdravlje je najbitnije. Među nama su oni koji zaslužuju normalno odrastanje, druženje sa svojim vršnjacima, igru, smeh, a sprečeni su zbog bolesti koju boluju. Ne smemo ignorisati maleno dete, iskreno i nedužno, koje svakog dana bori bitku. Večeras ćemo moje kolege i ja u Šapcu održati koncert za devojčicu Lanu. Ona ima samo tri godine, prevremeno je rođena u sedmom mesecu, kao posledicu teškog porođaja danas ima celebralnu paralizu. To je jedno preslatko detence, sa divnim krupnim okicama, vedrog lica. Stanovnici prelepog grada na Savi pokazali su da imaju veliko srce. Posebno su se istakli najmlađi. Učenici mlađih razreda jedne osnovne škole organizovali su akciju ispred svoje škole. Prodavali su igračke, a organizovali su i prodajnu izložbu svojih radova. Znali su zbog čega sve to rade i time uče jednu od najvažnijih lekcija u životu, a to je da se treba ujediniti i založiti da bi se pomoglo onom kome je pomoć preko potrebna. I odrasli su dali svoj doprinos. Vlasnici šabačkih kafića su se priključili akciji "Za Lanin prvi korak", tako što su se odrekli dnevnog prometa. Jedan od vlasnika kafića je rekao da su dve starije žene ostavile hiljadu dinara za kafu, a jedna žena je ostavila isti iznos za flašicu vode. Konobari su se odrekli dnevnica, a pojedini nisu mogli da sednu u kafić, ali su ostavili novac. I lokalni bendovi su svojim nastupom prikupili određenu sumu novca, a u najavi je još ovakvih akcija. Eto, jedna malena devojčica je motivisala mnoge ljude da budu humani, ujedinila ih je, svi oni žele da ona napravi svoj prvi korak, da uživa u detinjstvu, da odraste...26. maja učenici šabačke gimnazije daće svoj doprinos. U šabačkom pozorištu će održati predstavu na egleskom jeziku. Ulaznica je 200 dinara, a sav prihod ide za pomoć maloj Lani. Na žalost, njena svakodnevica su bolnice i lekari. Njeni roditelji, spremni na sve za svoju mezimicu, potrošili su mnogo novca za dosadašnje lečenje. Lanina priča je brzo odjeknula gradom i brojne organizacije i mnogi ljudi su pokazali želju da pomognu i to su svojim delima i dokazali.
Dečja bolnica u Sent Luisu na čelu sa timom stručnjaka može pomoći Lani. Preporučili su i ortopedsku operaciju koja je manje invazivna i koja bi trebalo da spreči deformitete. Operacije su zakazane za mesec jul. Sumu od 60 000 evra potrebno je uplatiti 30 dana pre zakazane prve operacije, u protivnom Lana će biti skinuta sa liste čekanja , a samim tim se gubi velika šansa da joj se pomogne.
Dakle večeras od 19 časova moje kolege i ja pevamo za Lanu, za njen prvi korak! Dođite u halu "Zorka" u grad Šabac, da svi zajedno pomognemo ovoj prelepoj devojčici.

Vi koji ne možete da dođete na koncert možete pomoći slanjem sms poruke. Ukucajte broj 23 i pošaljite na 3030. Pomozimo svi zajedno ovoj devojčici, ZA LANIN PRVI KORAK!

Kao i svaki put, Sekin blog posvećen je događajima iz prethodnih nedelju dana, a kao i kada se radilo o drugim humanitarnim akcijama i ovog puta pevačica je pozvala sve one koji čitaju njene priče da pomognu na svoj način. Kako biste pročitali sve ostale priče koje je Seka napisala, posetite njen blog.

Autor: M.P.
Foto: svetlanaaleksic.blogspot.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>