Region

Svet

Željko Mitrović: Grand je kovao zaveru protiv mene!

Televizija Pink više ne emituje emisije Grand produkcije, osim Zvezda Granda, a prvi čovek Pinka, Željko Mitrović priznaje da ga cela situacija jeste zabolela, pogotovu jer čelnici Granda su mu radili iza leđa.

Željko Mitrović: Grand je kovao zaveru protiv mene!Željko Mitrović i Saša Popović na tajnom sastanku: Ništa od saradnje
Direktor Granda Saša Popović je svoje emisije sklonio sa televizije Pink, a Željko Mitrović otkriva da mu je krivo jer je su mu radili iza leđa, pa je Pink ostao bez programa koji su emitovani u udarnim terminima.

Pokrenuli ste nove projekte. Saša Popović tvrdi da vas je on podstakao na kvalitetniji program.

"Sale je moj dugogodišnji prijatelj i veoma mi je drago što tako misli, ali to nije baš skroz tačno. Mi smo odavno podstaknuti da izgenerišemo programe ovog kvaliteta ili još kvalitetnije, ali problem je bio što smo bili začepljeni terminima koji su postojali. Čak tri prajm-tajma smo davali „Grandu“. To je kao da ste nekome dali pola ukupnih kapaciteta. I nekakve dugogodišnje prijateljske, više emotivne veze prema njima su me sprečavale da ranije uradim ovo. Preduslov za formiranje ovakvih projekata bio je iznalaženje prostora u programskoj šemi. Pet-šest godina postoji ideja da se uozbiljimo i napravimo mnogo kvalitetnije programe u ovoj kategoriji."

Šta je presudilo da to uradite baš sada?

"To što su oni povukli prvi potez - tako što su obesmislili programe koji su bili kod nas u pram-tajmu formiranjem 24-časovnog programa te vrste. Znači, čim ljudima date nešto u beskonačnoj meri, to više nije program koji se čeka jednom nedeljno, pa samim tim se obesmišljava i devalvira. Pošto su se oni vodili sopstvenim interesima i interesima njihove kompanije, onda smo i mi sebi dali za pravo da procenimo šta su naši interesi. Tako je jedna stara ambicija sada praktično oživela jer smo dobili dovoljno prostora na sopstvenoj televiziji."

Znači li to da su vam zabili nož u leđa?

"To neću komentarisati, ono što me je zabolelo jeste to što se cela zavera koja se spremala odvijala dok smo mi bili koncentrisani na izbore. Dok smo mi bili posvećeni drugoj stvari, oni su samo kupovali vreme i spremali nešto što se sad, s ovog aspekta i vremenske distance, može smatrati zaverom. Mi to nismo saznali na oficijelan način od njih, nego nekakvim posrednim kanalima. U to sam malo razočaran."

Je li moguće da ste ostali u dobrim odnosima?

"Oni su kovali zaveru kako da urade ono što je u njihovom interesu, a što je direktno suprotstavljeno našim interesima, a da nas nisu obavestili o tome. Ali svejedno, i pored toga ja sam sa Saletom Popovićem 15-16 godina veoma blizak i ni ovo neće poremetiti naše odnose. Tu pravim veliku razliku, meni je Sale Popović lični prijatelj, a „Grand“ mi je lični neprijatelj. Sale je veliki radnik, ozbiljan radoholik, i ja to veoma poštujem i cenim kod njega, za razliku od ostalih, ajde da kažem, starih šerholdera „Granda“."

Autor: A.K.
Izvor: kurir-info.rs
Foto: Damir Dervišagić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>