Region

Svet

Svetski dan džeza uz Lenu Kovačević u Domu omladine (Video)

Koncert povodom Svetskog dana džez muzike održaće se u sredu, 30. aprila, u Domu omladine Beograda. U slavu istorije ove muzike, svoje viđenje džez standarda predstaviće pop-džez pevačica i kompozitor Lena Kovačević sa svojim muzičarima.

Svetski dan džeza uz Lenu Kovačević u Domu omladine (Video)U uvodu programa, polaznici Džez odseka Muzičke škole "Stanković" izvode popularne džez klasike, sa pevačkim odsekom u prvom planu. Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj ceni od 700 dinara. Cena ulaznice na dan koncerta biće 800 dinara.

Lena Kovačević na humanitarnom koncertu oduševila tradicionalnim narodnim pesmama u džez aranžmanu (Video)
Lena Kovačević je nedavno objavila i svoj treći spot sa novog albuma, za numeru "San" sa gudačima Simfonijskog orkestra RTS-a, a spot je režirao Miloš Nadaždin.

Njen CD "San" je najprodavaniji album u Srbiji među izdanjima iz celog regiona, u novembru i decembru 2013. godine, prema zvaničnim podacima. "San" se sastoji od džez-pop verzija regionalnih hitova i tri originalne pesme. U decembru 2013. godine Lena je održala uspešan solistički koncert u Beogradu, u Domu sindikata, a nastupila je i povodom dočeka Nove godine na Trgu u Novom Sadu, kao i na nekoliko koncerata u Beogradu.Lena je snimala, nastupala i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta, uporedo sarađujući sa svojim kolegama iz Srbije i regiona. Izdvajaju se nastupi u Bitef Teatru, na Mokranjčevim danima, u Sava centru, na Nišvil festivalu, u Kolarčevoj zadužbini. Lena i njen bend u junu 2011. godine nastupili su na severu Kipra na festivalu INTERNATIONAL FAMAGUSTA CULTURE AND ART FESTIVAL, gde su do sada učestvovali, između ostalih, i Cesaria Evora, Boney M, Goran Bregović, Rendy Crawford i mnogi drugi.

Autor: B.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>