Region

Svet

Region

Za smrt Dolores Lambaše kriv glumac Stojan Matavulj? Preti mu 12 godina zatvora?

Protiv glumca Stojana Matavulja podignuta je optužnica zbog uzrokovanja saobraćajne nesreće u kojoj je, dok je upravljao vozilom, pre nepunih šest meseci tragično izgubila život njegova prijateljica i koleginica, hrvatska glumica Dolores Lambaša.

Za smrt Dolores Lambaše kriv glumac Stojan Matavulj? Preti mu 12 godina zatvora?



Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu tereti Stojana Matavulja (53) da je vozio u pijanom stanju (0,66 promila alkohola u krvi), posle neprospavane noći i umora na auto-putu Lipovac - Zagreb, 23.oktobra 2013. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je tragično nastradala mlada Dolores Lambaša (32).

Naime, Matavulj prema optužnici nije usporio da bi na vreme uočio drugo vozilo marke VW Polo koje se kretalo u istom smeru, pa je prednjim delom svog vozila udario u zadnji deo golfa. Od posledica udara vozilo je sletelo na travnatu površinu s desne strane kolovoza i prevrnulo se više puta, pri čemu je iz vozila ispala hrvatska glumica i tom prilikom zadobila teške telesne povrede od kojih je nedugo zatim preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

Za krivično delo za koje se tereti Matavulj predviđena je zatvorska kazna od 12 godina, a u posebnim slučajevima može biti i blaža. Matavuljev advokat je samo izjavio da nije dobio napismeno nikakvu optužnicu i za portal Scena.hr rekao da će krivicu negirati i da je optužnica neočekivana, kao i da će njen sadržaj osporiti.

Autor: B.B.
Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Ilustracija/screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>