Region

Svet

Region

Serija Sila večeras: Boranu se oduzima titula age, vođa plemena postaje Zinar (Foto)

Nakon što Boran samouvereno održi govor, u kome zahteva da Ali aga vrati oduzetu zemlju, plemensko veće mu saopštava da mu je titula oduzeta i da je na njegov mesto postavljen Zinar.

Serija Sila večeras: Boranu se oduzima titula age, vođa plemena postaje Zinar (Foto)



Serija Sila večeras: Boran saznaje da je Dilaver naručio njegovo ubistvo! (Foto)
Razočaran što je njegov stric prihvatio ulogu vođe, Boran besno napušta plemensko veće i odlazi kod Sile kako bi potražio utehu kod nje i njihovog sina Berdihana. Zinar na plemenskom veću obećava da će se pridržavati običaja i da će odluka koju Boran nije izvršio biti sprovedena.

Boran govori svojoj porodici da je bio veoma mlad kada je preuzeo titulu age, ali da mu je najveća odgovornost pripala kada je postao tata i muž i govori kako ne mora imati titulu da bi činio ono što je dobro za njegov narod.

Dilaver je povrđen i u razgovoru sa Ahmet agom kaže kako je za njegovo ranjavanje odgovoran Boran. Ljut zbog svega što mu se dogodilo uskoro saznaje da je njegov otac postao vođa plemena i da je Boranu oduzeta titula. Zinar poziva Dilavera da dođe kod njega.



Zabrinuti Zinar pita Dilavera ko ga je ranio, dok mu on objašnjava kako ga je metak okrznuo i da je to uradio onaj ko mu je ubio brata Džihana. Dilaver govori Zinaru kako ga je Ahmet poslao da u miru razgovara sa Boranom i da ga nagovori da se odrekne titule, ali da je posle tog razgovara upucan. Zinar obećava sinu da će počinilac biti kažnjen.

Sila i Narin razgovaraju zbog čega je pleme odlučilo da Boranu oduzme titulu i dolaze do zaključka da je njegovo suprotstavljanje ubrzalo takav proces. Sila primećuje da je Boranu teško, ali pokušava da ga ubedi da je takva odluka najbolja za sve.

Zinar dolazi kod Firuza i saopštava mu da je Dilaver upucan. Firuz ga upozorava da ne sme donositi nagle odluke, jer će se time sve raspasti...

Autor: J.B.
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>