Style

Ljubav

Reč organizatora 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)

Kao modno-kulturno događanje s najdužom tradicijom u BIH, 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dostigao je nivo najpoznatijih svetskih nedelja mode, a održaće se od d 29.03. do 31.03.2014 godine u Domu oružanih.

Reč organizatora 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo (Foto)


 
Ines Jovanović zaštitno lice 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo
Poznato je već kako ovo domaće modno događanje kroz svoju dugogodišnju tradiciju veliča individualnost i posebnost svakog BH dizajnera, usmeravajući pažnju domaće javnosti i medija upravo na njih i njihova remek-dela.



Ovosezonsko izdanje donosi pregršt multimedijalnih novosti kao i dodatnih sadržaja koji svake sezone sve više i sve bolje obogaćuje celokupnu manifestaciju.



Fascinantna je činjenica da BH Fashion Week Sarajevo već  17-tu godinu predstavlja važnu platformu i podržava rad kako afirmiranih BH modnih dizajnera tako i neafirmiranih mladih dizajnera, predstavlja važnu modnu manifestaciju za razvoj BH modne scene i da kontinuirano traje i opstaje usprkos teškom stanju u našoj tekstilnoj industriji i uopšte lošem stanju u državi.



Značaj projekta ogleda se u osiguranju kreativno-poslovnog razvoja i medijske promocije novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca dok se afirmiranim kreatorima daje podrška u nastavku njihovog rada, a najvažnije od svega, jeste razvijati svest kod naših građana o domaćem proizvodu, kako bi naši BH dizajneri mogli živeti od svog rada.



"Od samih početaka, 1997 godine pa do danas, BH Fashion Week Sarajevo ima za cilj da otkrije i afirmira mlade talente. Punih 17 godina rada, ovaj projakat predstavlja ozbiljnu platformu za razvoj i dalji napredak modnih dizajnera. Za 17 proteklih godina, putem ovog projekta realizovano je više hiljada domaćih dizajnerskih modnih revija, što predstavlja ogroman doprinos i značaj Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH za razvoj i opstanak BH modne scene", kaže Stela Zubak J i dodaje:



"Danas, uprkos jako teškoj situaciji u našoj zemlji, i ove sezone, u saradnji s Tehničkim fakultetom Bihać, odsek tekstilni dizajn i s Tehnološkim fakultetom Banja Luka, odsek tekstilni dizajn, posebnu pažnju posvetili smo mladim dizajnerima na bosanskohercegovačkoj modnoj i medijskoj sceni putem takmičenja za mlade dizajnere – New Generation! Velike zasluge dugujemo partneru projekta Nivea, koji već duži niz godina podržava ovaj projekat i koji u mladim dizajnerima vide budućnost razvoja modne industrije kako u našoj zemlji tako i u regiji“, izjavila je Stela Zubak J., ispred organizacije Udruženja manekena i modnih kreatra BiH.



32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo već godinama je mesto u okviru kojeg već priznata imena modnog sveta prikazuju svoje nove kolekcije iz sezone u sezonu, gde mladi umetnici imaju šansu da zaplove u vodama modnog dizajna, mediji imaju tokom održavanja atraktivan modni događaj i priliku da daju svoj doprinos jačanju svesti o domaćem proizvodu, a publika tri dana lepote, noviteta i uzbuđenja.

Inače, zaštitno lice  32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo je Ines Jovanović, model agencije Abc Models, a Svjetlana Prole modna kreatorka koja ekstravagantnom odevnom kombinacijom nagoveštava tematiku svoje kolekcije insipirisanu posebno za leto - 2014.

Pred nama je najiščekivaniji 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 29.03. do 31.03.2014 godine u Domu oružanih snaga BiH, s odličnim programom i mnogo dodatnih zanimljivosti.

Autor: J.B.
Foto: Svet Plus

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>