Region

Svet

Zlata Petrović se udavala četiri puta

Folk pevačica Zlata Petrović i od nedavno ukućanka najpoznatijeg imanja u Lisovićima, na farmu je ušla sa dva bivša supruga, ali verovali ili ne oni nisu jedini. Naime, ova temperamentna folkerka bila je udata još dva puta pre njih.

Zlata Petrović se udavala četiri puta



Kako je to kod Roma običaj majka Dragica udala je Zlatu još sa 14 godina za  P. J., ali kako Zlata svog vršnjaka nije volela, brak je kratko trajao, posle dva meseca su se rastali jer je pevačica bila zaljubljena u izvesnog Milana.

"Plakala je da je ne udaju za drugoga, htela je mog Milana, ali moja žena nije dala jer sam se ja u to vreme „onako” viđao sa Zlatinom majkom. Još Zlata da joj dođe u kuću nije imalo šanse. Moj sin joj je uzeo nevinost i učinio je ženom, ali smo ga ubrzo oženili drugom devojkom," pričao je Jovan, otac Zlatine prve ljubavi.

Pobegavši iz prvog braka glavom bez obzira, sreću je pokušala da nađe sa Aleksandrom R., harmonikašem iz Gornje Grabovice.

"Matičara nije bilo jer su mladenci bili isuviše mladi, ali je i takav brak kod Roma po zakonu. Znali smo da je već bila udata, ali to se nije važilo jer je bilo kratko. Prvih nekoliko meseci braka u kući je vladala idila, snajka je bila dobra i poslušna, muž srećan. Voleli su se i dobro se slagali, ali njihova sreća bila je kratkog daha jer njoj đavo nije dao mira. On je hteo porodicu, decu, a ona pesmu i kafanu. Tako su počele prve nesuglasice," priča njen tadašnji svekar Mika.

Kako se priča po selu, Aca tada nije mogao da obuzda svoju mladu suprugu koja je sve češće bežala od kuće da bi pevala. Ubrzo je Zlata ostala u drugom stanju i svi su očekivali da će, kada postane majka, konačno da se uozbilji i primiri. Međutim, jednog dana Zlata je iskoristila priliku kad nikoga nije bilo u kući, spakovala je stvari i otišla.

"Tada je bila u petom mesecu trudnoće i očekivao sam da će se vratiti. Bio sam spreman na sve da održim taj brak jer sam je zaista voleo. Onda sam saznao da je abortirala i srušio mi se čitav svet," pričao je tadašnji Zlatin suprug, koji se ubrzo oženio drugom devojkom sa kojom danas ima dvoje dece i unučiće.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>