Region

Svet

Region

Lidija Vukićević se ulogom Ruže vraća na televiziju

Lidija Vukićević se posle duže pauze vraća na male ekrane, i to ulogom Ruže u seriji "Verka". Glumica ističe da se zapravo nikada nije odvajala od svoje profesije iako je izostala sa malih ekrana čak dve i po decenije, što su joj mnogi zamerili.

Lidija Vukićević se ulogom Ruže vraća na televiziju



O tome da je sve vreme radila ono što najviše voli i da je gluma u njenom životu ostala primarna, svedoči i sama Lidija Vukićević za Novosti:

"U pitanju je greška. Zapravo, ja nikada nisam odlazila iz glume. Istina je samo da se ulogom Ruže iz serije "Verka" vraćam na televiziju. Ali svih ovih godina igrala sam monodramu "Istina". Izgovarajući tekstove patrijarha Pavla, vladike Nikolaja Velimirovića, kao i stihove Mike Antića, bez ijednog drugog rekvizita osim stolice, zadržala sam glumačku formu. I duh".

Posle uloge Viki iz "Boljeg života" Lidiju nismo gledali u televizijskim serijama, a ona sama otkriva da je uvek težila profesionalizmu i da nije pošto-poto pristajala na ponuđene uloge. U seriji "Verka" je, dodaje, prepoznala kvalitet i rado prihvatila ulogu.

"Kada sam čula da je scenario adaptirao sjajni Vanja Bulić, nisam se dvoumila", kaže 51-godišnja Lidija za koju vreme kao da je stalo. "Onda sam se upoznala sa Ružom i odmah me je izazvala. Ona je, najbanalnije rečeno, prostitutka. Ali, ona je u stvari obična, nesrećna devojka koja se bori za egzistenciju i oslikava život mnogih žena koje viđamo. Odavno sam naučila da moram da budem dobar advokat svakom liku, pa se nadam da ću i sa Ružom u tome uspeti", nadovezala se glumica koja će raditi i na emisiji "Džipsi i drugari", koja bi početkom aprila trebalo da se emituje na Nova TV.

Osim nove uloge i vraćanja na male ekrane, Lidija otvara školu glume za uzrast od 5 do 25 godina. "Želim da pomognem deci i mladima da razviju glumačke veštine. Ideja mi je da u okviru škole postoji i teretana, program joge i plesa, kako bi roditelji koji dovedu decu na čas glume, mogli da se posvete sebi", otkrila je za Novosti.

Autor: B.B.
Izvor: Novosti.rs
Foto: Twitter/Lidija Vukicevic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>