Region

Svet

Region

Montevideo, vidimo se! premijerno prikazan u Hrvatskoj i Sloveniji (Foto)

U zagrebačkom bioskopu "Sinepleks centar kaptol" preksinoć je premijerno prikazan film "Montevideo, vidimo se!“, a ekipa ovog ostvarenja, na čelu sa režiserom Draganom Bjelogrlićem sinoć je gostovala i u Sloveniji.

Montevideo, vidimo se! premijerno prikazan u Hrvatskoj i Sloveniji (Foto)Montevideo, vidimo se: Za mesec dana film odgledalo preko 400.000 ljudi (Video)
Veći deo filmske ekipe prisustvovao je zagrebačkoj premijeri, a priliku da ugosti poznate glumce imao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kome je Dragan Bjeloglić uručio repliku dresa reprezentacije Jugoslavije iz 1930. godine, na kojem je Bandićevo prezime ispisano na ćirilici, a poklon je prvi čovek hrvatske prestonice sa ponosom primio.Za premijeru je vladalo i veliko interesovanje medija, kojima je Bjela rado davao izjave:
"Odgajan sam kao Jugosloven i u vreme razvijanja primitivnog nacionalizma širom naše lepe i propale zemlje bio sam njegov veliki protivnik", objasnio je Bjelogrlić i dodao da je slučajno izabrao zanimanje:

"Kao i u slučaju režije, nisam ja izabrao glumu, ona je izabrala mene. Iz dečjeg nestašluka, bez ikakvih ambicija i iskustava, otišao sam na audiciju za film „Boško Buha“ i bio izabran za ulogu Sirogojna. Kad sam hteo da se vratim prirodnim naukama, što je bila želja mog pokojnog oca, bilo je kasno. Gluma i film već su mi bili duboko u krvnim zrncima", rekao je dragan Bjelogrlić.

Film "Montevideo, vidimo se!“ sinoć je prikazan i u Sloveniji, gde je glumce dočekao gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Ostvarenje reditelja Dragana Bjelogrlića je od domaće premijere, 15. januara u Beogradu, već videlo više od pola miliona ljudi.

Autor: J.B.
Izvor/Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>