Region

Svet

Sećanje na Nešu Leptira: Kad dođe vreme za putovanje, kupiću karte za dobra mesta (Video)

Danas se navršava tačno 24 godina od smrti pevača Nenada Radulovića poznatijeg pod imenom Neša Leptir. Harizmatični komičar i pevač bio je isuviše mlad kada je umro, ali sećanja na njega ni posle dve decenije nije izbledelo.

Sećanje na Nešu Leptira: Kad dođe vreme za putovanje, kupiću karte za dobra mesta (Video)



Poslednja igra leptira: Neša Radulović dobio plato u Beogradu (Video)
Nenad Radulović rođen je u Beogradu 13. septembra 1959. godine. Odmalena je pokazivao sklonost  ka muzici i humoru.  "Bio je poseban od kada se rodio, sa nepunih pet godina imao je neki svoj svet, voleo je muziku i svaki ton, gde god nešto udari", kaže majka slavnog pevača.

Sedamdesetih godina bio je član hora "Španac", a nešto kasnije postao je i član "Krsmanca". Voleo je društvo i činio je sve da se oni dobro osećaju. "U to vreme družio se sa preko 80 ljudi, svi zajedno su odlazili na Savu i Dunav, donosilo se vino i po šest ili sedam gitara, svako je imao neki svoj performans u to vreme, a sve je to rađeno samo za društvo i okolinu", kaže brat prerano preminulog pevača Željko Radulović.

Neša je karijeru započeo kao pevač i vođa pop-rok benda Poslednja igra leptira 1979. godine. Objavili su dobro prihvaćen album "Napokon ploča“ ,"Ponovo ploča & Druge priče“ , "Opet ploča - Srce od meda“ , "Grudi moje Balkanske“  i "Zajedno smo piškili u pesku“.

Grupa se raspala 1989. godine, a Radulović je tada objavio svoj jedini solo-album "Niko nema što Piton imade“ koji je bio parodija "novokomponovane muzike“. Za tu priliku je osmislio lik pod imenom Slobodan Đorđević - Piton, a u okviru tog projekta je nastala i serija emisija za "Indeksovo radio pozorište“.

Počeo je da radi na novom albumu, ali je uspeo da snimi pesmu samo "Modra bajka“ pre nego što se razboleo i umro od tumora. Samo dan pred smrt na lekarskom receptu ostala je zapisana njegova rečenica koju i dan danas mnogi pamte: “Vreme sada stoji, pa o večnom mraku ne razmišljam. A, kad dođe vreme za putovanje, kupiću karte za dobra mesta”

Nenad Radulović preminuo je 12. februara 1990. godine, a samo  dvadeset minuta pre nego što će umreti, brat Željko ga je pitao kako je, na šta mu je Neša odgovorio: "Pa, ne mogu baš da igram fudbal."

Plato ispred Ustanove kulture "Palilula" u Beogradu, od 17. decembra 2011. godine, po njemu nosi naziv Plato Neše Leptira.



Autor: J.B.
Foto: Wkipedia/Nenad Radulovic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>