Region

Svet

Sestra ubijene Vladislave Červenko šokirana odlukom suda: Goreće Novi Sad ako Darijan ne bude robijao!

Sestra ubijene manekenke Vladislave Červenko, Tanja Červenko, u šoku je zbog odluke suda da se Darijanu Musiću ukine presuda i ponovo sudi za zločin koji je izvršio nad njenom sestrom. 

Sestra ubijene Vladislave Červenko šokirana odlukom suda: Goreće Novi Sad ako Darijan ne bude robijao!



Zločin koji je prošle godine potresao celu Srbiju zvanično je zatvoren 5. jula, kada je Darijan Musić uhapšen, a ubrzo potom i osuđen na 35 godina zatvora za zverski zločin koji je i sam priznao. Apelacioni sud u Novom Sadu doneo je juče odluku da se 26-godišnjem Darijanu ponovo sudi, što je ponovo potreslo građane, a najviše porodicu ubijene manekenke, posebno njenu sestru Tanju Červenko.

Darijanu Musiću ukinuta presuda za ubistvo manekenke Vladislave Červenko
"Ukinuta presuda? Kome? Na osnovu čega?! Dođe mi ne da plačem, nego da vrištim! Goreće Novi Sad ako ne bude robijao! Ma, to je nemoguće! Jeste vi to dobro meni rekli... U šoku sam... Osećam se kao kad su mi javili da je moja Daca ubijena. Zar takav monstrum treba da izađe i šeta Novim Sadom...", bila je prva reakcija sestre mučki ubijene Vladislave Červenko (26) kada je saznala za odluku Apelacionog suda da ukine presudu.

Prema iznetom saopštenju, Apelacioni sud u Novom Sadu usvojio je žalbe branilaca "zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka", pa će Musiću koji će u pritvoru čekati pokretanje novog postupka, ponovo biti suđeno pred Višim sudom.

Nakon početnog šoka, Tanja Červenko smogla je snage i u razgovoru za Kurir otvorila dušu.

"Kao porodica koja se nadala i verovala u sudstvo veoma smo razočarani. Ipak, bez obzira na ovo sramno delo koje je Apelacioni sud doneo, nećemo odustati. Idemo do kraja, da se monstrum i sve ubice kazne maksimalnom kaznom od 40 godina, kad već ne može smrtnom. Ako treba, ići ćemo i do Strazbura. Od danas ćemo svakodnevno protestovati ispred suda i tražiti pravdu za našu Dacu. Pitam sud i tužioce na koji način treba neko da bude ubijen da bi ga osudili kako valja. Šta je po vama kazna?", pita se Tanja Červenko dok joj glas podrhtava i uznemirano dodaje da "monstrum i dalje likuje".

"On je zapravo kukavica. Zašto nije ubio sebe, a ne jednu devojku, koja nije mogla da mu pruži otpor. Znate li vi kako je moja sestra izgledala kad sam je videla? Zadao joj je najmanje 56 povreda udarajući je nogama i šipkom. Slomio joj je skoro svako rebro, prste, rascepao jetru... Sve to dok je bila živa. Umirala je desetak minuta u velikim bolovima", kroz plač je pričala Tanja.

Sestra pokojne Vladislave pita se da li će posle svega Musić izaći i šetati ulicama Novog Sada.

"Da li se neko od tih što su donosili presudu o ukidanju pita kako se mi kao porodica osećamo. Zar mi ponovo moramo njega da gledamo u sudnici i slušamo kako likuje kao pobednik, dok naša Daca leži u grobu... I dalje iz glave ne mogu da izbacim njegovo ponašanje u sudnici i obraćanje sudiji i majci...", staje s pričom Tanja i rukom pokazuje da više nema snage za razgovor.

Vladislavin otac Edmund smogao je snage da izgovori samo jednu rečenicu. "Da li to mene država podstiče da uzmem pravdu u svoje ruke?", rekao je očajni čovek.

U Apelacionom sudu kažu da je žalba Musićevih branilaca usvojena 26. decembra, a novo suđenje zakazano je za mart. Ipak, Sofija Čolić, koordinator za medije u Apelacionom sudu, objašnjava da je ukidanje presude samo formalnosti radi te da će postupak brzo biti okončan. "To je  čista formalna povreda koja je jednostavno takva da ne može da ostane i mora se otkloniti u ponovnom postupku. U pitanju su formalni nedostaci u izreci presude, nisu suštinski u smislu da sama odluka nije dobra, već samo procesni razlozi, vezani za nejasne izreke odluke. U martu će biti novo suđenje, tako da će postupak brzo biti okončan. Ovo nije prvi put da se iz tih razloga ukida neka presuda, ali sad je veće interesovanje javnosti", objasnila je Sofija Čolić.

Autor: B.B.
Izvor: Kurir
Foto: Facebook/R.I.P. Vladislava Červenko

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>