Region

Svet

Splav Lukas se usled jakog vetra otkačio i udario u Plej!

Jaki naleti vetra u Beogradu doveli su do sudara splavova. Naime, splav "Lukas" se otkačio, pa potom udario u "Dragstor Plej", a problem bi mogao da se javi i sa drugim splavovima, jer se već nekoliko njih ljulja.

Splav Lukas se usled jakog vetra otkačio i udario u Plej!



Splav "Lukas", usled udara jakog vetra, otkačio se i stigao do pola Save, pre nego što ga je vetar vratio do obale gde se sudario sa splavom "Dragstor plej". Povređenih nema, a kolika je materijalna šteta još uvek se ne zna.

"Splav je stigao do pola Save, i vetar ga je vratio i on je udario u Dragstor plej", rekao je za "Blic" Slavko, koji je prisustvovao događaju. Kako javlja reporter "Blica" sa terena, postoji opasnost da se i splav Plej otkači, pošto i dalje duva jak vetar.

Prema nezvaničnim informacijama, splav Lukas nije imao dovoljno jako sidro, i moguće je da se zbog toga otkačio. Navodno, za obalu je bio vezan sajlama koje su pukle zbog naleta jakog vetra.

Na licu mesta je rečna policija, vatrogasno spasilački brod, a došle su i ekipe Elektrodistribucije, kako bi isključile struju, pošto su pokidani napojni kablovi ka tim splavovima, objasnio je načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

Milošević je istakao da je situacija pod nadzorom i da se očekuje dolazak predstavnika rečnog brodarstva sa remorkerom, kako bi vratili splavove, da bi ti splavovi, kao i splavovi, koji se nalaze nizvodno, bili bezbedni. Međutim, problem bi mogao da se javi i sa drugim splavovima, jer se nekoliko njih već dosta "ljulja". Takođe, više rampa, tj. prilaza splavovima je odvaljeno, kako i nekoliko saobraćajnih znakova.

Prema informacijama nadležnih institucija, udari vetra u Beogradu dostižu i 83 kilometra na čas. 

Autor: T.I.
Izvor: Blic
Foto: A.Stanković

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Splav

Povezane vesti:


>