Region

Svet

Knjiga o Tošetu Proeskom stiže na dan njegovog rođenja: Ovo nije kraj

Toše Proeski bi ove godine, 25. januara, napunio 33 godine. Upravo na taj dan, u čast nikad prežaljenog pevača, biće promovisana knjiga "Ovo nije kraj", koja na simboličan način ukazuje da i nakon pogibije Toše nastavlja da živi u srcima mnogih.

Knjiga o Tošetu Proeskom stiže na dan njegovog rođenja: Ovo nije kraj



Na dan rođenja Tošeta Proeskog, jednog od najvoljenijih makedonskih pevača ikada, 25. januara, biće promovisana knjiga "Ovo nije kraj", posvećena tragično preminuloj muzičkoj legendi.

U delu poznate makedonske novinarke Sonje Aleksoske Nedelkovske intervjuisano je više od 80 sagovornika, a uspomene na Tošeta podelili su i članovi njegove najuže porodice - sestra Dora, zet Slaven Risteski i sestrić Kristijan. O interesantnim detaljima iz detinjstva govore i Tošetovi drugovi iz njegovog rodnog Kruševa. Pred čitaocima će biti štivo koje obuhvata sve segmente života večitog dečaka, s posebnim osvrtom na prve korake u karijeri, prve nastupe i prvu otpevanu pesmu. Takođe, mnoge poznate ličnosti se prisećaju kako je Toše osvojio Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, ali i čitav Balkan, a brojni muzičari, producenti, tekstopisci, novinari, pričaju o tome kako se razvijao njegov profesionalni muzički put.

Na kraju, svetski autori isto tako dele iskustvo o saradnji s Tošetom prilikom snimanja njegovog albuma za evropsko i strano tržište "The hardest thing2.

"Knjiga će se naći u luksuznom pakovanju, a u njoj će biti fotografije iz Tošetovog privatnog albuma. Na tim fotografijama ovekovečeni su trenuci s njegovim najbližima, kao i detalji iz detinjstva, prvi nastupi, koncerti i slično", kažu iz Fondacije "Toše Proeski", koja je i izdavač knjige o preminulom pevaču.

Autor: T.I.
Izvor: Kurir
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>