Region

Svet

EXIT proglašen najboljim festivalom u Evropi (Video)

Muzički festival Exit (Egzit) osvojio prvo mesto u kategoriji najvećih evropskih festivala na ceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), održanoj na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.

EXIT proglašen najboljim festivalom u Evropi (Video)EXIT je iza sebe ostavio neke od najvećih evropskih festivala, kao što su belgijski festival Tomorrowland i mađarski Sziget. Publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz 34 zemlje Evrope upravo EXIT festival iz Srbije najbolji u 2013. godini. Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala Dušan Kovačević.

Više od 620.000 ljudi iz celog sveta učestvovalo je u glasanju. Ovo je prvi put da EXIT osvaja prvo mesto u konkurenciji velikih evropskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je u najužem izboru bio svake godine od tada. Exit je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival od strane još jednog važnog autoriteta u festivalskom svetu, UK Festival Awards.

EXIT R:Evolucija 2013 ostaće upamćena kao jedno od najuspešnijih izdanja festivala do sada. Oboreni su mnogi interni rekordi, dok je ostvarena poseta od oko 200.000 ljudi.Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku Exit Avanture koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. jula 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na Sea Dance Festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

Autor: B.B.
Foto: Screenshot YouTube/ EXITFestivalTV

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

ExitEgzit

Povezane vesti:


>