Region

Svet

Jelena Ristić: Sve što do sada niste znali o njoj i njenoj vezi sa Novakom Đokovićem (Foto)

Jelena Ristić, verenica Novaka Đokovića, svakako je devojka kojoj većina njih zavidi. Međutim, osim toga da je buduća supruga najboljeg srpskog tenisera, o njoj i niste mnogo toga znali.

Jelena Ristić: Sve što do sada niste znali o njoj i njenoj vezi sa Novakom Đokovićem (Foto)



Jelena Ristić, direktorka Fondacije "Novak Đoković", gostovala je u emisiji "TV lica", u kojoj je iskreno govorila i otkrila mnoge stvari koje do sada nismo znali o verenici teniskog asa Novaka Đokovića.

Osvrćući se na svoje detinjstvo, Jelena je kazala da je od Deda Mraza uvek želela samo jedno: petice u đačkoj knjižici. "Bila sam veliki štreber", rekla je ona, i dodala da joj je porodica uvek pružala enormnu podršku i dala joj krila da "poleti visoko".

"U porodici smo oduvek pričali o tome da sestra i ja studiramo u inostranstvu. A to je značilo da moramo da budemo najbolje u školi i da doprinesemo nekom stipendijom, jer roditelji sami to ne bi mogli da nam omoguće", kazala je Jelena.



Jelena Ristić se vozi trolejbusom: BusPlus kontrolor je baš ljubazan! (Foto)
Ona se prisetila i "ludih" devedesetih godina u Beogradu, kada su joj, po tada vladajućem "zakonu" ulice "skinuli" patike. "Bosa sam se vratila kući. Moja tadašnja simpatija me je na krkačama nosila, da se ne isprljam. To je bilo na Dorćolu, gde sam na bazenu "25. maj" provodila letnji raspust. Nikada nisam razumela zbog čega su to radili. Ne znam da li su želeli da pokažu neku vrstu nadmoći, ili su im patike stvarno bile potrebne", ispričala je sa osmehom na licu.

Dok je studirala u Italiji, Jelena je paralelno sa učenjem i radila. "Svašta sam radila. Ništa mi nije bilo teško. Radila sam čak i u kladionici. Tamo mi je najteže bilo da se nosim sa duvanskim dimom. Radila sam za šankom i davali su mi bakšiš kada bi njihov tim pobedio. To je bilo interesantno", prisetila se Jelena.



Ona je takođe iskreno govorila i i svom odnosu sa Novakom, te kako su jedno drugom bili podrška i oslonac tokom 8 godina zabavljanja. "Sa Novakom sam napravila balans u vezi. On je iz nedelje u nedelju napredovao u svojoj karijeri, dok se studiranje odužilo - tu je jedan ispit, drugi, nikad kraja. Zbog toga smo mi od svakog mog ispitnog roka pravili "Grend slem", ispričala je, i dodala da su teško podnosili vreme razdvojenosti, ali su se ipak izborili sa time.

Jelena Ristić: Novak i ja planiramo veliku porodicu!
"Kada smo se viđali, to je bilo poput naučne fantastike. Ja studentkinja koja je finansijski jedva otišla u inostranstvo, a on teniser koji isto tako nije imao para da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, mi to nismo mogli da dostignemo. Dovijali smo se kako bismo se viđali, kako bi naša veza uspela. Ali on je čak dolazio i na moj ispit, sedeo bi u poslednjem redu dok sam ja bila napred, što mu je profesor dozvoljavao. On tada, naravno, nije bio poznat. Uvek mi je pružao podršku, kao i ja njemu na turnirima", rekla je Ristićeva.



Ona je takođe potvrdila da život devojke jednog sportiste zahteva dosta odricanja. Tako, Jelena je morala da se odrekne karijere. "Posle tri godine zabavljanja počeli smo da ž ivimo zajedno. Ali, u Monaku je zaista teško naći posao. Igromslučaja, zaposlila sam se u jednoj naftnoj kompaniji, ali to je bila nemoguća misija za našu vezu. Onda mi je Novak rekao: Ljubavi, ovako više ne može. Dok sam studirala, tačno se znalo kada sam slobodna i kada mogu njemu da s eposvetim, ovako sam po ceo dan provodila u kancelariji, pa je naša veza trpela."

Naposletku, ona je dala i recept za uspešnu vezu sa uspešnim sportistom. "Njihove karijere su kratkog veka. Mi smo sa 35 godina mladi ljudi, a oni su veterani. Kada se njihova karijera završi, onda je to ženino vreme. Do tada, sav fokus je usmeren na muškarca. Njihova profesija zahteva punu podršku kako bi mogli da izađu na teren i kažu: Nemam problema, ni ljubavnih, nikakvih, ja sam srećan čovek i mogu da se fokusiram na svoj posao", zaključila je Jelena Ristić.

Autor: T.I.
Foto: Twitter


Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>