Region

Svet

Lepa Brena gost na koncertu Gorana Bregovića: Zajedno pevaju za Rome! (Foto)

Lepa Brena i Goran Bregović rešili su da svima pokažu kako to izgleda kada dve zvezde koje su harale jugoslovenskim prostorima udruže svoje snage, te će njih dvoje zajedno zapevati za Rome, na Breginom predstojećem koncertu u Sarajevu.

Lepa Brena gost na koncertu Gorana Bregovića: Zajedno pevaju za Rome! (Foto)Naime, Lepa Brena odlučila je da pruži podršku, ali i konkretnu pomoć muzičkom maestru Goranu Bregoviću, te će nastupiti na njegovom koncertu u okviru projekta "Saso Mange", koji je namenjen sakupljanju pomoći mladim Romima.

Jelena Karleuša gošća na koncertu Gorana Bregovića?
"Drago što je neko koga svi neizmerno poštujemo i ko se ostvario u oblasti muzike rešio da svojim primerom pokaže da su svi podjednako bitni. Nadam se da će njegov primer slediti i ostali i učiniti nešto na tom polju. Ono što je važno za sve mlade bez obzira na boju kože i veroispovest jeste edukacija. To im je potrebno da bi mogli da ostvare lični napredak i učestvuju u napretku zemlje. Ako ne mogu da se edukuju u svojoj zemlji edukovaće se u nekoj drugoj i uspeh će napraviti tamo", ispričala je Lepa Brena.Ona je još kazala da su Romi kod nas nepravedno predstavljeni kroz dva ekstrema: ili kao veseljaci ili u krajnje negativnom kontekstu. "Istina je negde između, jer svako ima svoju priču. Kad nemate mnogo, ni glava vas ne boli mnogo. Ko ima, on brine. Kad nemaš, ostaje ti da se zabaviš, da budeš veseo, pa šta bude", poručila je Brena.

Autor: T.I.
Izvor/Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>