Region

Svet

Srbija ne ide na Eurosong - Nema se para! Marija Šerifović - Tužno, ali tako je i bolje!

Zbog finansijske situacije Srbija neće imati svog predstavnika na Pesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je danas Kolegijum Radio-televizije Srbije.

Srbija ne ide na Eurosong - Nema se para! Marija Šerifović - Tužno, ali tako je i bolje!



Izbor za najbolju pesmu Evrovozije će sledeće godine proteći bez našeg učešća, jer zbog finansijskih teškoća nije moguće da se taj poduhvat izvede. "Kontinuitet učešća Srbije na Evrosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pesmu Evrovizije", piše u saopštenju RTS-a.

Takođe, navedeno je da će Radio-televizija Srbije, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava, razmotriti mogućnost našeg učešća na Pesmi Evrovizije narednih godina.

Povodom ove vesti oglasila se i naša evrovizijska pobednica Marija Šerifović, koja je na ovom takmičenju pobedu odnela 2007. godine, kada je Srbija prvi put i učestvovala kao samostalna država. "Čujem da ne idemo na Eurosong. Tužno. S druge strane, možda je i bolje", napisala je Marija na svom Tviter profilu.


Inače, 59. po redu izdanje "Pesme Evrovizije" biće održano 6, 8. i 10. maja u prestonici Danske, Kopenhagenu, pošto je na prošlom takmičenju pobedu odnela njihova predstavnica Emeli de Forest sa pesmom "Only Teardrops".

Autor: T.I.
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>